Står du også altid i den situation, at dine æg sjældent bliver kogt præcis, som du vil have dem? Eller har du brug for hjælp til at ramme dine gæster, dine svigerforældres eller dine børns præferencer, når det gælder æg? Med denne guide kan du let finde frem til den helt perfekte æggekoger. Flere forskellige æggekogere er blevet testet, og derfor kan der siges en masse om de forskellige modeller, som kan hjælpe dig med at vælge netop den, som du har brug for.
Gør det lettere for dig selv med en æggekoger
Du kender det godt. Du bruger oceaner af tid på at ramme lige præcis den grad af hård- eller blødhed, som du ønsker dit æg skal have. Du står med gryder, kogende vand og minutur, men alligevel bliver dine æg aldrig helt, som du håbede. Men det kan du ændre nu – ved at købe dig noget så smart som en æggekoger.
Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en æggekoger?
Når du køber en æggekoger, er der flere ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest kan det nævnes, at der findes masser af forskellige producenter, og derfor er findes der også æggekogere i mange forskellige prisklasser. Du skal dog være opmærksom på, at oftest hænger kvalitet og pris sammen, og en æggekoger i den dyrere prisklasse vil du højst sandsynligt også få mere ud af, da kvaliteten af denne æggekoger formodes at være højere end æggekogeren i den lavere prisklasse.
Derudover skal du være opmærksom på, hvor mange æg æggekogeren kan indeholde, og altså dermed hvor mange æg den kan koge på en gang. Dette skal du overveje i forhold til, hvor ofte du koger æg, og hvor mange æg du som regel koger. Derudover skal du være opmærksom på de indstillinger, de forskellige æggekogere har. De fleste har dog flere indstillinger, som giver dig mulighed for at vælge, om du vil have dine æg blødkogt eller hårdkogt. Andre faktorer der spiller ind på dit valg af æggekoger er ting som strøm, materialer, motoreffekt og mål på æggekogeren.
Derfor skal du spise æg
I Danmark spiser vi afsindigt mange æg, hvilket er godt, da æg er sundt. Flere diætister landet over har fastslået, at man godt kan spise æg med god samvittighed, da æg indeholder naturligt og sundt kolesterol og masser af vitaminer.