En flytning byder både på glæder og udfordringer. Man glæder sig til at bo i sit nye hus eller lejlighed, hvor nye minder skal kreeres. Dog er der nogle udfordringer, man skal tackle, inden man kan få glæde af det nye sted. Flytningen kræver nemlig masser af hårdt arbejde, og derfor er det bedst at forberede sig godt inden denne dag. I denne artikel får du en kort flytteguide, så du bliver helt klar til at flytte – og dermed bliver helt klar til alle de nye glæder og minder, som det nye sted byder på.
Brug helst flyttekasser
Når hele det gamle hjem skal pakkes sammen, kræver det meget plads til opbevaring. Her kan sorte sække, papkasser fra det lokale supermarked og bæreposer sagtens anvendes, men det bliver hurtigt bøvlet at transportere. Flyttekasser er den bedste måde at flytte ens ting på, da kasserne netop er lavet til formålet. Dette vil sige, at flyttekasserne både er nemme at håndtere og er fremstillet af kraftigt materiale.
Som hovedregel skal man have mindst halvdelen af det antal kvadratmeter, som man flytter fra, i flyttekasser. Det vil sige, at bor du på 10-15 m2, vil du skulle bruge 5-8 flyttekasser. Byggemarkeder sælger ofte de billigste og mest kraftige flyttekasser, hvor du får en billigere stykpris, hvis du køber ti flyttekasser ad gangen.
Flyttefolk eller gør-det-selv
Det er helt op til dig at vurdere, om du ønsker at foretage flytningen selv, eller om du vil have flyttefolk til at gøre arbejdet for dig. Flyttefolk koster selvfølgelig flere penge, men det vil også spare dig for en masse hårdt arbejde. Du kan vælge, om du ønsker en totalløsning, hvor flyttefirmaet klarer alt arbejdet for dig, eller om du blot ønsker en mellemløsning. Dette kan fx være hjælp til flytning af flygel eller andre tunge møbler. Flytning af klaverer kræver nemlig en særlig påpasselighed, hvis instrumentet ikke skal beskadiges.
Du kan også vælge at klare hele flytningen selv. Her sparer du selvfølgelig de penge, du ellers ville have brugt på flyttefolk. Kontakt venner og familie for at høre, om de har lyst til at hjælpe dig på flyttedagen. Dette vil gøre arbejdet hurtigere og nemmere – og du vil højst sandsynligt ikke kunne klare møbelløftningen selv. Sørg for at proviantere dine hjælpere med mad og drikke, så de også får en god dag.
Husk at melde din flytning
Senest fem dage efter, at du er flyttet, skal du huske at melde din flytning til folkeregisteret. Dette gør du digitalt på din nye kommunes hjemmeside eller på borger.dk. Du underskriver flytningen med dit NemID, så dette skal du selvfølgelig have klar ved anmeldelsen. Derudover skal du vide, hvilken dag du skal flytte, samt om du skal skifte læge.
Ønsker du ikke at underskrive digitalt med dit NemID, skal du kontakte kommunens borgerservice. Her vil de guide dig til, hvordan du melder din flytning. Det er nemlig ikke muligt at hente et flytteskema på posthuset eller downloade et online. Husk også at melde din flytning til Post Danmark, senest fem hverdage før du ønsker eftersendelse af din post.