Er du den heldige ejer af en have, gælder det om at udnytte det udendørs areal mest muligt – særligt om sommeren. Herunder finder du otte gode idéer til, hvordan du kan optimere haven og terrassen med cool og anderledes ting, som både kan komme dig, din familie og dine venner til gode hele sommeren.

Vildmarksbad – få vikingestemning og råhygge

En af de helt populære investeringer til haven eller terrassen er vildmarksbadet. I Danmark vinder denne type udespa mere og mere indpas. Der er noget primitivt og råt over at have et vildmarksbad stående udenfor – selvom mange vildmarksbade i dag er blevet ganske moderne. Du kan blandt andet købe vildmarksbade med glasfiber-indsats, Bluetooth højtaler, elektrisk tilslutning og diverse pumper. Under alle omstændigheder kan du hoppe i vandet sammen med venner og familie og give dig hen til vikingedrømme og ultimativ hygge.

Der findes mange forhandlere af vildmarksbade, som både hjælper med at udvælge de nødvendige funktioner og installere badet. Et vildmarksbad er naturligvis en lidt større investering, men til gengæld kan det transformere både haven og terrassen og skabe et hyggeligt samlingssted hjemme hos dig.

Gasgrill – tænd op til hygge

Med en god gasgrill har du mulighed for lynhurtigt at tænde op til aftensmad. De fleste er enige om, at det er hyggeligt at grille udenfor om sommeren, især når der er gæster på besøg, og I kan samles rundt om grillen, en kold øl og duften af den lækre mad.

En gasgrill har en række fordele frem for en kulgrill. Den er nemmere og hurtigere at starte op, og det er nemmere at styre temperaturen undervejs. Derudover er den også nemmere at rengøre og vedligeholde efterfølgende. Så hvis du ønsker at grille mere, men ikke altid orker at puste liv i kullene, kan du med fordel vælge en gasgrill.

Markise – få både skygge og læ

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske sommervejr har det med at overraske i ny og næ. Vi kan i hvert fald ikke være sikre på, at vi kan nyde en himmel uden regn, selvom kalenderen siger, det er sommer. Hvis du vil have mest muligt ud af din terrasse og timerne udenfor, kan du med fordel undersøge markedet for markiser med motor.

Med en markise med motor kan du nemlig få en overdækket terrasse, som kan skærme mod blæst og småregn, og som du nemt kan rulle ind og ud efter behov. Så behøver du ikke have overdækket på hele sommeren, men bare når det er nødvendigt. En markise beskytter naturligvis også mod solen, hvilket er en bonus i en tid, hvor vi nok også går flere hedebølger i møde.

Højtalere – skab den rette stemning udendørs

Udendørshøjtalere er guld værd, hvis du bruger meget tid i haven. De er lavet til at være udendørs, så du kan skabe den helt rette stemning, når du for eksempel har venner og familie til havefest, eller hvis du vil lytte til en podcast, når du klarer havearbejdet. Det er naturligvis god stil at tænke på naboerne, inden du skruer op på fuldt drøn, men med udendørshøjtalere på terrassen kan du ofte spille væsentligt lavere, end hvis anlægget i stuen skal spille op til grillfesten.

Foderbræt til vinduet – oplev fuglene på nært hold

En mindre investering kan være et foderbræt af glas, som du kan sætte direkte ind på vinduet. Det kan måske lyde lidt sært, men hvis du elsker at kigge på fugle, er det en utroligt nem og undervurderet lille gadget at have. På den måde kommer fuglene nemlig helt hen til vinduesruden for at spise, og du være med indenfor og se dem på nært hold, uden de bliver bange og flyver væk. Det er også den perfekte gave til haveelskeren, der har alt.

Varmepuder og varmetæpper – hold varmen hele aftenen

Når vi gerne vil udnytte sommeren og sensommeren mest muligt, gælder det om at indtænke smarte ting, der kan forlænge de kølige aftener. Der er nemlig ingen grund til at trække indenfor i sofaen, bare fordi det er blevet en smule køligere, når solen er gået ned. Du kan naturligvis investere i en terrassevarmer, men hvis du ønsker at gøre det billigere, kan du også nøjes med at købe et par varmepuder og varmetæpper. Hav dem altid liggende i hyndeboksen, så du og dine gæster kan sætte jer på de varme puder og putte jer ind i et dejligt, lunt tæppe.

Svævebane – skab din egen legeplads i baghaven

Er du eller dine børn til action, vil I helt sikkert elske idéen om en svævebane i baghaven. Du kan købe simple svævebaner, der er lige til at sætte op. Det kræver naturligvis, at du har nogle træer eller solide stolper, du kan bruge som fundament. Derefter kan du spænde linen op og montere håndtag, siddebræt, osv. Du finder svævebaner hos forskellige forhandlere, som rådgiver dig om, hvordan du helt præcist skal bære dig ad med installationen, så der er styr på sikkerheden.

Klatrebane – prøv kræfter med klatring derhjemme

I samme kategori som svævebanen kan du også finde klatrebaner til hjemmebrug. Det er en fantastisk måde at aktivere dine børn, når I for eksempel holder lang sommerferie, og der mangler aktiviteter. Brug en time eller to hver dag på at udfordre hinanden på klatrebanen. Ligesom med svævebanerne finder du klatrebaner hos forskellige forhandlere, der guider dig til, hvordan du skal sætte banen op. Du får som regel en samlepakke med flere forskellige variationer og sværhedsgrader, så du kan finde det, der passer til dig og din familie – ligesom I kan vokse med opgaven, når I med tiden bliver bedre og bedre til at klatre.

Del artiklen

Leave A Reply