En fliserens er, som navnet antyder, en rensning af dine fliser – på terrassen eller hvor det nu skulle være nødvendigt. Ved en fliserens renses fliserne ved brug af en højtryksrenser. Denne fjerner flisepest, alger og andet snavs fra fliserne, og gør det typisk meget lettere end alternative metoder. Den er desuden meget skånsom over for både fliser og din have generelt, så længe den gøres ordentligt.

Det er nemlig meget vigtigt, at du ikke bare benytter en normal, højtryksrenser til at rense dine fliser med. En sådan kan hurtigt gøre skade på fliserne på flere måder. For det første kan de skades så de ser slidte ud, og da målet er at få flotte fliser, modvirkes dette. Den anden måde det skader på, er ved at gøre fliserne mere modtagelige for vand og fugt, noget både flisepest og alger behøver for at overleve.

Dermed fjernes alger og flisepest måske, men på sigt er fliserne mere sårbare. Skal en fliserens gøres ordentligt, skal der benyttes en spuler med vinklet vandstråle. Vinklingen går sådan, at rensningen blot fjerne det den skal fjerne og uden at skade fliserne. Det er denne metode professionelle bruger, og resultatet er flotte og stærke fliser.

Hvornår skal jeg vælge en fliserens?

En fliserens er noget du vælger, når du har fået alger eller flisepest på terrassen. Ønsker du at forebygge disse ting, er det ikke en fliserens du skal vælge, i hvert fald ikke alene. Den fjerner mere end den forebygger, og er lavet til at få fliserne tilbage til et stade hvor du så efterfølgende kan forebygge.

Der er også spørgsmålet om hvor hårdt ramt du skal være før du bør få dine fliser renset. Dette er et mere individuelt spørgsmål, da alger, flisepest og andet på dine fliser, primært er et spørgsmål om hvor grimme du synes de er. Så irriterer de dig bør du få fliserne renset.

Dog skal det også siges, at alger og flisepest i særligt slemme tilfælde kan slide på fliser. I disse tilfælde kan det muligvis være økonomisk smart at vælge en fliserens. Er du i tvivl om nødvendigheden af en fliserens, kan du med fordel kontakte professionelle. Disse kan vurdere din situation bedre, og kan hurtigt sige hvad der er den bedste løsning på lige dit problem.

Forebyg og gentag behandlingen af dine fliser

En anden vigtig ting at nævne med fliserens er, at flisepest, alger og lav kan komme tilbage på et senere tidspunkt. Det er en rensning, men for sig selv virker den ikke forebyggende. Vil du have et resultat der er mere vedvarende, er der en række ting du kan gøre eller få gjort. Desuden kan det være smart at få renset fliser fast, cirka en gang om året.

En god kombination at få med en fliserens, er en såkaldt algebehandling. Her sprøjtes der, så selv mikroskopiske alger ikke kommer frem igen. På den måde forlænges resultatet af en fliserens, da en algerens også virker forebyggende. Algerensen er ikke blot forebyggende mod alger, men også for eksempel flisepest, der lever i symbiose med alger.

Relateret guide om forebyggelse: Sådan forebygger du skimmelsvamp

Yderligere kan du får dine fliser imprægneret. Da både alger, flisepest og mange andre ting trænger til meget vand for at overleve, kan en imprægnering hjælpe meget, da den gør at fliserne suger mindre vand til sig, og dermed undgår du fugtige fliser, der bare skriger på alger, flisepest og andet. Alle disse ting, er ting du kan gøre efter en fliserens, og de kan ikke rense fliserne selv. Fliserensen er altså et godt startpunkt. Du får fliserne tilbage som var de så gode som nye, hvorefter du kan sørge for at vedligeholde dem og forebygge flisepest og andet.

Del artiklen

Comments are closed.