Skal jeg leje, eje eller købe andel? Det spørgsmål har du måske stillet dig selv som boligsøgende. Der er dog fordele og ulemper ved både ejer-, lejer- og andelsboliger. I denne artikel ser vi dog nærmere på nogle af fordelene ved at eje. Læs med, og bliv klogere på dine fordele som boligejer.

Du investerer i din fremtid ved at eje

En ejerlejlighed kan fungere som opsparing, da en stor del af den månedlige husleje vil være afdrag på din gæld i banken eller kreditforeningen. Ganske vist er de fleste nødt til at låne penge for at købe bolig. Afdragene på lånet vil dog med tiden give en friværdi, som man enten låne billigt i eller få udbetalt, hvis man på et tidspunkt vælger at sælge boligen. Som boligejer kan du altså ved et eventuelt videresalg have tjent penge på dit boliglån, hvis ejendommen har bibeholdt sin værdi, ligesom du kan benytte de penge, du opsparer i friværdi, til andre investeringer. En investering i en ejerbolig er med andre ord en investering i din fremtid. 

Større udvalg

Markedet for lejeboliger i de større byer er berømt og berygtet for at være næsten umuligt at komme ind på. Som potentiel lejer konkurrerer du nemlig altid med et utal af andre håbefulde lejere – og du står sjældent forrest i køen. Omvendt er udvalget og muligheden for at få en fod indenfor på markedet langt større, hvis du kigger efter ejerbolig – også i de større byer, hvor kampen om boligerne ellers kan være intens. I København bliver der for eksempel bygget på livet løs i øjeblikket, og nye kvarterer skyder op flere forskellige steder i og omkring byen. Det betyder, at du som kommende ejer har et langt større udvalg at vælge imellem – uanset om du foretrækker en spritny ejerlejlighed i Valby eller en ældre lejlighed i et af brokvartererne. 

Fuld råderet over lejligheden 

Som lejer har du ikke den fulde råderet over din lejlighed. Det betyder, at du ikke bare kan bygge om i køkkenet, renovere badeværelset eller foretage andre konstruktive ændringer såsom at male væggene i soveværelset i din personlige yndlingsfarve. Som ejer har du på den anden side langt større indflydelse på, hvordan din lejlighed skal indrettes. På den måde kan du skræddersy din lejlighed til dine behov og boligdrømme. Du kan med andre ord gøre din lejlighed til et hjem – og ikke bare en bolig.

Del artiklen

Leave A Reply