Der er mange der skal flytte i ny bolig, er på jagt efter en ny energiløsning eller skal bygge noget fra bunden af, der overvejer solceller. Det er der en god grund til, eller rettere sagt, mange gode grunde. Her kan du læse nogen af dem, og blive klogere på, hvorfor du skal have solceller. 

Grøn energi for en grønnere bolig

Solceller har eksisteret i flere årtier, men det er først nu, at det for alvor er blevet udbredt at have solcelleanlæg, både for privatpersoner og for moderne virksomheder. Nye hus har tit egne løsninger for solcelleanlæg på taget eller i haven, for at huset kan blive selvforsynet med energi. Mange af os optimerer jo boligen for at kunne blive langt mere selvforsynet. Vi dyrker grøntsager og urter i vores haver, for at kunne dække basale madbehov. Det er ikke udelukkende af økonomiske årsager, at mange vælger denne metoden, men for at skåne vores planet. I takt med at problemer der kan relateres til global opvarmning stiger globalt, så er vi blevet mere bevidste omkring fornybar energi og forbrug.

Her passer solceller godt ind. Fornybar energi, er nemlig energi der ikke tærer på en ressurs der kan tage slut. Eksempler på ikke-fornybar energi er olie og kuld,  der tager millioner af år for jorden at producere, o kun kort tid at udvinde og udtømme. Derfor er vi på jagt efter flere fornybare løsninger, der ikke ødelægger vores klima, men heller udnytter den naturlige energi der findes allerede.

Tidligere har man oplevet at solcelleenergi er for ustabilt og uforudsigbart, hvis man nu ikke bor i et land eller område, der solen skinner hele tiden, men solcelleenergi er blevet langt mere pålidelig, efter man har fundet ud af, hvordan man kan effektivt lagre energien og udnytte den bedst muligt.

Flere fordele med hybrid solceller

Hvis man for eksempel har et hybrid solcelleanlæg, så har man et anlæg der både lagrer energi i et batteri der bliver opladet og som sælger strøm videre til elnettet. Her får man med andre ord det bedste af to verdener, og dette er også en løsning der stiger i popularitet. Der prioriteres først husets forbrug, derefter energilagring og så til sidst, salg til strømnettet.

En god investering

Solcelleanlæg er rent faktisk også en god investering. Ikke kun i vores klima og vores fremtid, men også rent økonomisk. Det kan godt betale sig at have solceller, selv om mange oplever at det er en investering at installere i udgangspunktet. Dette er en investering der giver afkastning over tid, og det er derfor man burde have et solcelleanlæg.

Del artiklen

Leave A Reply