Grøntsager er sunde, velsmagende og kommer i enormt mange afskygninger. Derfor er det oplagt at have et væld af grøntsager i din daglige kost. Ikke blot at sundhedsmæssige årsager, men simpelthen også fordi de kan give en fantastisk smag til dine retter; så det bliver lidt lækrere at spise. Og som du nok ved, findes der utrolig mange forskellige grøntsager at vælge mellem: Der er løg, gulerødder, spinat, selleri og mange, mange flere. Faktisk er grøntsager generelt en af de mest alsidige råvarer, som du finder – og de kan indgå i alt fra forretter til hovedretter og faktisk sommetider også i desserter, hvis man er en anelse kreativ.
Det er næsten altid en god idé at spise en varieret kost, så jeg vil anbefale dig, at du løbende prøver at spise forskellige grøntsager. På den måde undgår du altid at spise det samme mad, hvilket kan blive en smule kedeligt i længden, hvis du spørger mig. Tillige sikrer det dig, at du får en masse forskellige vitaminer og mineraler fra de mange forskellige grøntsager – og så kan du komme hele vejen rundt om de ting, som din krop har brug for på daglig basis. Sidst, men ikke mindst, er den eneste måde at finde ud af, hvad du bedst kan lide, at prøve dig frem. Også derfor giver det altså mening for dig at prøve en række forskellige grøntsager, som du kan finde i grøntafdelingen i dit lokale supermarked.
Men hvilke grøntsager er typisk altid en god idé at have i køkkenet? Det vil jeg forsøge at give dig et par tips til i denne artikel, så du altid kan have nogle lækre grøntsager i køkkenet; klar til at banke en lækker ret op, uanset om du spiser alene, får gæster eller skal lave mad til hele familien.
Løg, hvidløg og gulerødder
Dette er en anelse italiensk inspireret – men det er jo ikke nødvendigvis negativt, for italienere er ofte kendte for at lave utrolig lækker med. Denne sammensætning af grøntsager udgør en base i utrolig mange italienske retter; og det er der flere gode grunde til! For det første giver de en utrolig god dybde i smagen. Når løg og gulerødder bliver stegt eller tilberedt en smule, udvikler de en utrolig sød smag, som går godt i mange retter. Og hvidløget kan hertil give lidt kant, og faktisk kan det også være stærkt, afhængigt af hvor meget du kommer i. Derfor er denne treenighed af grøntsager en god kombination altid at have liggende i sit køkken.
Men der er faktisk også flere årsager. Disse tre grøntsager – løg, gulerødder og hvidløg – kan også holde sig forholdsvist længe. Hvis der er opbevaret korrekt, kan de måske endda holde sig i mange uger. Så der er også nemme at have liggende, fordi du ikke behøver at rende og købe dem hele tiden, fordi de er nødt til at være nye for ikke at blive for gamle og derved kedelige at spise. Og denne holdbarhed giver dig en utrolig stor fleksibilitet, fordi disse grøntsager altid kan være til rådighed i dit køkken.