En af de første overvejelser du bør gøre dig, inden du begynder at lede efter den rette seng, er hvilken sengetype der passer til dine behov. Der er en lang række sengetyper på markedet og fordi vores behov er så forskellige, så kommer her er en kort oversigt over de tre mest udbredte.

Kontinentalseng

En kontinentalseng er på mange måder den ypperligste seng når det kommer til ren komfort. Hvad der karakteriserer en kontinentalseng, er at den har flere lag af madrasser, typisk tre, topmadras, en springmadras eller skummadras og en boxmadras, hvilket giver en fantastisk komfort, og flere muligheder for variation i fasthed.

Kontinentalsenge er desuden typisk ganske høje, hvilket ofte gør dem nemmere både at komme i og ud af sengen. Dette er særlig godt hvis du døjer med ting som for eksempel rygsmerter eller en knæskade.

Elevationssenge

En elevationsseng er for dig der gerne skal noget fleksibilitet. Det der kendetegner en elevationsseng er, at den har motorer typisk til at hæve og sænke både fod- og hovedenden af sengen. Dette giver den en række fordele i forhold til bestemte aktiviteter.

For det første, er den ideel til dig der kan lide at læse i sengen inden du skal sove. Hovedenden kan typisk hæves op så den fungerer som et ryglæn, og sammen med en god læselampe skabes den perfekte læseplads.

En elevationsseng er desuden god for dig der dyrker meget sport, særligt løb. Skal du restituere efter en hård træning, kan det være godt for benene at blive hævet lidt, hvilket er så let som ingenting i en elevationsseng.

Boxmadras

En boxmadras er den simpleste af de tre typiske sengetyper. En boxmadras er typisk en enkelt madras, dog ofte med topmadras, i et stel og på ben. Dette simple design er en utrolig god nyhed for din pengepung, da det er meget effektivt i at holde prisen nede. En boxmadras er af den grund ofte et billigt, men godt alternativ til både kontinental- og elevationssenge.

Du bør dog være opmærksom på det man ikke får. De førnævnte fordele ved de andre sengetyper er ikke at finde i boxmadrassen, så har du brug for en høj seng eller træner du meget, er det en god ide at overveje om ikke det kan betale sig at give det ekstra for en kontinental- eller elevationsseng. Er dette derimod ikke dine behov er der ingen tvivl om at du med en boxmadras kan få meget seng for pengene.

Fasthed og komfortzoner

Når du så har valgt sengetype, er det næste vigtige skridt at overveje sengens fasthed. Man kan fristes til at tro at jo blødere en seng er desto bedre. Det er selvfølgelig rigtigt at en seng gerne skal være blød og behagelig at ligge i, men det er også vigtigt at den ikke bliver for blød. Dette kan nemlig også give dårlig søvnkomfort.

Bliver sengen for blød synker du for meget ned i sengen, hvilket sjældent er behageligt. Fasthed er altså ikke bare hvilken seng der er blødest. Det er desuden en meget individuel ting, og har alt med din kropsbygning og vægt at gøre. Er du spinkel er en medium til blød fasthed et godt bud. Er du tungere, bør du overveje mere fasthed i din seng.

En anden del af fastheden i sengen, er såkaldte komfortzoner. Disse er forskellige inddelinger af sengen, så fastheden ikke er den samme overalt. Ideen er at give forskellig støtte så din rygsøjle ligger lige, når du ligger på siden. For eksempel er det ofte godt med mere støtte omkring hofterne, mens skuldrene gerne må kunne ”synke ned” i madrassen. Senge fås med flere komfortzoner. F.eks. har en Dunlopillo Natura Deluxe elevation seng intet mindre end 7 unikke komfortzoner foruden en indbygget topmadras. Særligt senge med 3, 5 og 7 zoner er ganske udbredte og populære. Ligesom med fastheden er det dog individuelt hvad der fungerer bedst for dig.

Vi håber du fandt guiden nyttig, i din søgen efter den helt rigtige seng. Er du også på udkig efter den rigtige sofa, så kan vi anbefale denne sofaguide, der på samme måde, kommer omkring de forskellige sofatyper og muligheder til din bolig.

Leave A Reply