Gør din hjemmearbejdsplads til et godt arbejdsmiljø

Uanset om du arbejder hjemme fast eller et par gange om ugen, har hjemmearbejdspladsen stor betydning for, hvor godt du arbejder. Helt ligesom på et kontor i en stor kontorbygning, skal der være et godt fysisk og psykisk miljø, når man arbejder hjemmefra. På den måde arbejder man nemlig langt bedre. Hvordan du skaber en god og optimal hjemmearbejdsplads, kan du læse her.

Læs mere om at arbejde fra en hjemmearbejdsplads her.

Undgå forstyrrelser og støj

Din hjemmearbejdsplads bør som vidt muligt være i et rum i hjemmet, som er lidt afsides fra stuen og køkkenet, som ofte er de steder, der kommer mest støj fra. Er det ikke muligt, er det som minimum nødvendigt med en lydtæt dør. Det gælder især, hvis du arbejder hjemmefra fast og meget, eller hvis der er andre familiemedlemmer hjemme, imens du arbejder. Forstyrrelser og baggrundsstøj kan nemlig nedsætte din produktivitet, og du vil måske ikke være i stand til at koncentrere dig ordentligt om dit arbejde. Der er rigtig meget, der kan distrahere, når man arbejder derhjemme, og for at det skal være så let som muligt at kunne adskille arbejde og privatliv, er det vigtigt at have en lille oase, hvor man kan være sig selv og koncentrere sig om sit arbejde.

Hav de rette kontorartikler til rådighed

Når man til dagligt arbejder på et større kontor, er man vant til, at notesbøger, kuglepenne og alt, hvad man ellers kunne have brug for, altid er til rådighed. Dette skal selvfølgelig også gælde, når man arbejder derhjemme. Klik her for at se et stort udvalg af kontorartikler, som du helt sikkert får brug for, når du sidder derhjemme og arbejder. Køb gerne lidt ekstra, så du altid har noget liggende, når du får brug for det.

Et godt indeklima

Indeklimaet har rigtig stor betydning for ens præstation og evne til at koncentrere sig om sit arbejde. Det kan være svært at opretholde et godt koncentrationsniveau, hvis det er for koldt indenfor. I værste tilfælde kan man ende med at blive syg, hvis det trækker og man fryser hele tiden. Omvendt kan et for varmt lokale medføre hovedpine og træthed, og det kan blive ubehageligt at sidde i samme rum i mange timer ad gangen. Du arbejder hjemme fra samme bolig, som du bruger alt din fritid i, og det betyder måske at indeklimaet som sådan er helt fint. Det er dog stadig særlig vigtigt at fokusere på at have den helt rette temperatur på netop dit kontor. 

Passende inventar

Specielt hvis du fast arbejder hjemmefra, skal din hjemmearbejdsplads have passende møbler og komfort, så du ikke risikerer at få ondt i ryggen eller på anden måde føle ubehag, fordi du ikke sidder ordentligt. Kontorstolen er især vigtig, fordi den skal passe til dig, og derfor skal den helst have en hæve-sænke funktion, så du kan sidde ordentligt. En hæve-sænke funktioner er ligeledes smart at have i skrivebordet. Sådan kan det nemlig tilpasses højden på stolen, så du sidder godt, og du har ligeledes mulighed for at stå op og arbejde, hvis du skulle få brug for det. Her kan du se mere om, hvordan du bør indrette dit kontor.