Hvis du står og skal købe en bolig, uanset om det er en ejerlejlighed, andelslejlighed eller et hus, så kommer du til at høre om begrebet ’købsaftale’. Læs med her og bliv meget klogere på, hvad en købsaftale indeholder, og hvad du skal være opmærksom på, når du køber en ny bolig.

Hvis du står i den heldige situation, at du har fundet din drømmebolig og er klar til at gøre et køb, så kan det være en rigtig god idé at sætte sig ind i de forskellige juridiske termer, der gør sig gældende i forbindelse med boligkøb, så du er klædt godt på.

Det kan nemlig være svært at finde rundt i de forskellige termer f.eks. hver er en købsaftale. En købsaftale er den juridiske aftale, hvor du forpligtiger dig til at købe en bolig og den kan indeholde mange forskellige dokumenter og bilag, som kan svære at gennemskue, hvis man ikke kender de forskellige juridiske udtryk eller ikke har noget erfaring med boligkøb.

Hos NEMBOLIGHANDEL kan du få god juridisk rådgivning, når du står og skal købe en ny bolig. Her kan du få hjælp til at finde rundt i alle de forskellige juridiske termer, som kan være svært a finde rundt i, hvis man ikke kender dem i forvejen. Det kan for eksempel være vigtigt at undersøge, hvilke servitutter, der tinglyst på den matrikel, som du gerne vil købe. På den måde ved du, hvilke servitutter, du er forpligtiget til at overholde. Der kan nemlig være forskellige servitutter, som du skal overholde, når du køber en ny bolig. Det kan for eksempel være hvor høj din hæk må være eller hvordan du må anvende din bolig.

Få hjælp af en boligadvokat

Der kan også være vigtige oplysninger om f.eks. forurening på grunden eller tilstandsrapporter, energimærker eller ejerskifteforsikringer. Der er altså mange forskellige juridiske dokumenter at holde styr på inden, man køber drømmeboligen. Og her det en virkelig god idé at få hjælp fra en boligadvokat, så du ikke pludselig står i en situation, hvor købet går hen og bliver en dyr fornøjelse fordi man ikke lige havde forstået, hvad der stod i købsaftalen.

Hvis du skal være på den sikre side, når du står med købsaftalen i hånden, så kan en god boligadvokat hjælpe dig med at gennemskue de forskellige juridiske dokumenter, for du er nemlig bundet af de betingelser, som står i en købsaftale. Hvis du er i tvivl i selve situation, så kan det være en god idé at søge om et advokatforbehold. Det betyder, at det er din boligadvokats underskrift, der er den endelige godkendelse af købsaftalen. Et advokatforbehold betyder, at du kan underskrive købsaftalen, men at din advokat så efterfølgende har god tid til at undersøge og gennemgå handlen.

Del artiklen

Leave A Reply