Soveværelset er et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er her, man skal få den dyrebare skønhedssøvn, og det er derfor vigtigt at rummet er indrettet optimalt til dette. Det er meget individuelt, hvilken stil man foretrækker. Nogle går efter en minimalistisk stil uden for mange forstyrrende elementer, mens andre foretrækker en mere hulelignende stemning. Uanset hvad kan man gøre soveværelset mere hyggeligt med forskellige dekorationsting.

Forbedret søvn og luft med en himalaya salt lampe

Et vigtigt element, især i de mørkere vintermåneder, er belysningen. Hvem siger at man kun kan have en normal nattelampe til at stå på bordet ved siden af sengen? Der er mange måder, hvorpå man kan skabe en hyggelig stemning med belysning.

Det kan man for eksempel gøre med en himalaya salt lampe. Den giver både god og hyggelig belysning, men har også mange andre fordele. Den renser luften, giver mere energi, forbedrer søvn og koncentration, reducerer allergi og meget mere. Lampen fjerner pollen, støv, røg og andre forurenende stoffer via dens hygroskopiske kraft. Det vil sige at den tiltrækker vandmolekyler, og derefter absorberer disse molekyler. Da den absorberer støvpartikler, skimmel, mug og lignende, kan den altså forbedre allergier og vejrtrækning.

Generelt giver en himalaya salt lampe bedre søvn. Der findes mange positive ioner i luften, og de er med til at gøre søvnkvaliteten dårlig, da mange vågner om natten pga. dem. Lampen genererer negative ioner, hvilket forbedrer luftkvaliteten. I løbet af få uger, vil man opleve forbedret søvn. De selvsamme negative ioner forbedrer også blod- og iltforsyningen til hjernen og andre organer. Man får ligeledes tilført et boost af serotonin, der skaber lykkefølelse i kroppen.

Andre hyggeting til at skabe et personligt rum

En himalaya salt lampe har altså mange fordele, men der findes andre hyggeting, man kan placere i soveværelset. Man kan stille spejle på møbler, eller placere dem på vægge, eller hænge smukke billeder op med ens yndlingskunst samt fotos af ens kære. Man kan ligeledes dekorere med stearinlys eller vaser, og dermed skabe et personligt udtryk i rummet.

Desuden kan man skabe hyggebelysning på andre måder. Et godt eksempel er ved hjælp af lyskæder, som kan anvendes hele året rundt. Nogle gør brug af aromaterapi, og anskaffer en diffusor til æteriske olier. Det er også med til at forbedre søvn- og luftkvaliteten. Hvis man ønsker en retrostil kan man anskaffe en lavalampe, der giver en unik og anderledes stemning.

Del artiklen

Comments are closed.