Planter er rigtig populære at have i stort set alle rum i huset. De kan bidrage til lige netop dét ekstra til indretningen og kan altid bruges, hvis der ser lidt tomt ud. Det får hjemmet til at se friskt og livligt ud uden det helt store besvær.

Den nyeste trend inden for indretning er dog at bruge kunstige planter. Ordet kunstigt får måske mange til at rynke brynene, for kunstige planter har før i tiden lignet plastik. I dag er det dog muligt at få flotte kunstige planter, som fungerer som et godt alternativ til almindelige grønne planter. Læs mere her.

Slut med visne planter i stuen

Der er intet værre end at have en masse planter, der hænger med hovedet og visner hen. Desværre sker det hurtigt for mange mennesker. I en travl hverdag husker man nødvendigvis ikke lige at vande alle de smukke planter, der pryder ens hjem. For nogle er det også svært at gennemskue helt præcist, hvor meget eller hvor lidt vand og sollys de forskellige planter skal have.

Derfor er kunstige planter et rigtig godt alternativ. Med så vellignende kunstige planter, der kan fås på markedet i dag, er det en oplagt mulighed at vælge dem til fordel for levende planter.

Få et bedre indeklima

Hos nogle levende planter kan der opstå skimmelsvamp i mulden. Med kunstige planter undgår man det. Dette giver naturligvis et sundere indeklima. I stedet for muld er planterne plantet med leca, bark eller sten og giver derfor stadig en naturlig udstråling.

Der er også et stort og bredt udvalg af kunstige planter, så det kan tilpasses lige netop din stil. Der findes f.eks. flere former for sukkulenter og kaktusser, som du kan have stående i vindueskammen. Også større planter som bregner eller en monstera kan findes. Du kan endda få en julestjerne eller mistelten til jul, hvis behovet skulle være der.

Spar penge på længere sigt

Medmindre man er rigtig god til at passe på sine planter, kan det hurtigt ske, at man skal have skiftet sine planter ud. Det kræver naturligvis, at pengepungen skal op. Også dette undgår man med kunstige planter.

Naturligvis skal der betales for planten, men modsat levende planter, skal du ikke købe en ny, da kunstige planter selvfølgelige ikke dør. Der er derfor også en økonomisk fordel ved at have kunstige planter. På længere sigt kan man endda spare penge på det.

Del artiklen

Comments are closed.