At købe en ny bolig kan være en udfordrende og tidskrævende opgave, og især at finde det rette sted i store byer såsom København kan være forbundet med bekymring og stress. Lejlighederne bliver revet væk i populære bydele som Nørrebro og Vesterbro, og får man ingen hjælp til sit boligkøb så kan det synes at være en umulig mission.

Men hvordan anskuer man boligjagten bedst? Og hvordan indhenter man den bedst mulige hjælp?

En ejendomsmægler er en god rådgiver

Selvom at det kan synes som en ekstra udgift at betale en ejendomsmægler for at hjælpe en med et boligkøb, så kan det i visse tilfælde være det der skal til for at man kan realisere sine drømme. Boligmarkedet er nådesløst på Nørrebro i København, og er man ikke hurtig ved tasterne, når et tilbud kommer op, så er man væk fra listen på et øjeblik.

Det kan være udmattende hele tiden at være tilgængelig på diverse boligsider, og med en ejendomsmægler kan man få hjælp til den tidskrævende søgen.

Hos Nybolig på Nørrebro og i resten af hovedstaden kan man finde en kompetent mægler der er har et bredt kartotek, som i visse tilfælde måske allerede har den rette bolig for en liggende i sine mapper. Selvom at der aldrig er en garanti for den slags, så kan man være sikker på at ejendomsmæglerens erfaringer og kompetencer kan hjælpe en godt på vej imod drømmeboligen.

Hvad skal du selv gøre?

Selvom at ejendomsmægleren kan være en kæmpe hjælp i boligjagten og at mange boligsøgende oplever at de først finder den rette bolig, når de har investeret i en mægler, så er der visse ting man også selv kan gøre for at fremskynde processen.

Inden man søger hjælp hos en professionel ejendomsmægler, er der visse ting man selv bør have styr på.

For eksempel skal man til enhver tid have fuldstændig styr på sin privatøkonomi og sit budget for den kommende bolig, så man ikke ender med at skulle tage stilling til tilbud som man egentlig ikke har råd til.

Derudover skal man lave en grundig liste over ens forventninger til lejligheden, så man kan lave en brugbar forventningsafstemning med mægleren inden jagten går i gang. Nogle forventninger vil man muligvis skulle lave om på, men hvis man fra start ved at en 1-værelses lejlighed aldrig vil gå, så skal man selvfølgeligt oplyse om den slags søgekriterier.

Del artiklen

Leave A Reply