Sådan får du energitilskud

0

Det er desværre ikke alle, som får søgt om energitilskud. Det skyldes typisk, at de ikke ved, hvordan de skal gøre. Det er en skam, for det er faktisk ikke synderligt vanskeligt. Tværtimod tager det ikke mange minutter.

Står du selv over for at skulle ansøge om energitilskud, men er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad? I så fald er du kommet til rette sted. Her får du nemlig en guide til, hvordan du gør. Fortsæt læsningen og lad os gøre dig klogere på emnet.

Sådan ansøger du om energitilskud

Det er kun muligt at ansøge om energitilskud online. Du har desuden pligt til at ansøge, inden projektet igangsættes. Søger du først efterfølgende, vil du ikke blive godkendt. Ergo er det alfa og omega, at du er godt forberedt og griber opgaverne an i rette rækkefølge.

Den anslåede energibesparelse, som der tages udgangspunkt i, når dit tilskud udregnes, fastsættes af Energistyrelsen. Vil du læse mere om denne, kan den findes på Energistyrelsens hjemmeside.

Er du ved at planlægge et nyt projekt, og ønsker du at søge om energitilskud, så søg energitilskud via energifyn.dk. Det gør du ved at følge nedenstående trin:

 1. Angiv opvarmningsform og ønsket energiforbedring (vælg ud fra en stor liste)
 2. Herefter skal du uploade dokumentation i form af før/efter billeder og / eller dine nuværende energimærkninger.
 3. Når dette er uploadet, skal du vente på bekræftelse. I de fleste tilfælde vil du høre mere inden for 1-3 dage.
 4. Indkøb de nødvendige materialer og udfør den respektive energiforbedring.
 5. Når arbejdet er fuldført, skal du indsende kvitteringer og dokumentation for det færdige arbejde.
 6. Efter dokumentationen er godkendt, skal du blot vente på, at det fastsatte tilskudsbeløb overføres til din konto. Sværere er det faktisk ikke.

Eksempler på energiforbedringer

Du kan lave mange energiforbedringer i boligen. Det er dog ikke alle, der ydes tilskud til. Derfor er det oplagt at starte med de forbedringer, der ydes tilskud til.

Husk altid at undersøge mulighederne for energitilskud, inden du igangsætter en energiforbedring eller energirenovering. Én ting er, at du kan risikere et afslag, men det er ovenikøbet et lovgivningsmæssigt krav, at du har ansøgt om tilskud, inden arbejdet igangsættes.

Energiforbedringer i boligen, der kan udløse energitilskud, inkluderer for eksempel:

 • Installation af varmepumpe
 • Efterisolering
 • Udskiftning af vinduer og døre
 • Skift af varmekilde fra f.eks. oliefyr til fjernvarme
 • Installation af solvarmeanlæg

Det er nemt at finde ud af, om du kan få energitilskud til din planlagte energiforbedring. Under selve ansøgningen præsenteres du for en liste over energiforbedringer. Er din planlagte forbedring ikke på listen, så ydes der ikke tilskud til den. Derved vil der aldrig herske tvivl om, hvorvidt du kan få tilskud eller ej.

Del artiklen