Står du over for en stor forandring i dit liv, hvor du skal flytte fra dit nuværende hus til et nyt hjem? Der er mange praktiske opgaver og overvejelser forbundet med at skifte adresse. De fleste vælger at sætte boligen til salg gennem en ejendomsmægler, men hvordan finder du den rigtige mægler? Mange vælger også at give boligen en lille opfriskning, inden den bliver sat til salg. Hvis du leder efter råd til at gøre dit hus salgsklar, så læs dette blogindlæg.

Hvordan finder du en ejendomsmægler?

Når du vælger at sætte din bolig til salg, er det væsentligt at finde en ejendomsmægler, du føler dig tryg ved. Det er trods alt et salg af dit hus, du står over for. Når du skal til at finde ejendomsmægleren, er der flere overvejelser, du kan gøre dig:

  • Ved at bruge internettet kan du søge mæglere og typer af boliger ud fra dit postnummer. På den måde kan du finde tal for hver enkelt ejendomsmægler – herunder antal solgte boliger, hvor hurtig mægleren er til at sælge, måling af kundetilfredshed osv. Du kan eksempelvis søge på en ejendomsmægler i Roskilde og se, hvor godt et tag denne har på boligmarkedet i Roskilde.
  • Gennem de to uvildige instanser: Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere og Klagenævnet for Ejendomsformidling kan du undersøge, om der er klagesager tilknyttet den specifikke mægler.
  • Brug dit netværk, og spørg familie, venner og kolleger, om de kan anbefale en mægler.
  • Flertallet af ejendomsmæglere reklamerer med en særlig mæglerordning for at få din bolig solgt hurtigere til den rigtige pris. Det kan eksempelvis være, at du som sælger betaler et ekstra salær. Vurder, om en mæglerordning er en nyttig fordel, eller om det blot bliver en udgift for dig.
  • De fleste ejendomsmæglere er tilknyttet et penge- eller realkreditinstitut eller et forsikringsselskab. Du har krav på at få at vide, hvem mægleren samarbejder med. Samtidig har du altid ret til selv at bestemme, hvem du laver finansieringsaftaler med, får rådgivning fra eller bruger som håndværker til eventuel renovering – også selvom din mægler måtte have særlige aftaler.

Skal boligen have en opfriskning inden salg?

Mange sælgere vælger at få frisket boligen op, inden den sættes til salg. På den måde kan boligen se lidt ekstra attraktiv ud, når mægleren skal vurdere salgsprisen, når salgsbilleder lægges på nettet – og vigtigst af alt, når potentielle købere kommer forbi. Det er selvfølgelig forskelligt fra bolig til bolig, hvor meget opfriskning der er behov for. Måske er det blot nymalede malede vinduer og døre. Måske er det større reparationer. Uanset omfanget kan du på hjemmesiden toolster.dk finde alt, hvad du måtte have brug for. Det gælder alt lige fra elværktøj og arbejdstøj til sandpapir og maling. Er du i tvivl om, hvor stort et projekt du skal give dig i kast med, inden boligen sættes til salg? Så kan det også være et spørgsmål, du kan stille din ejendomsmægler. Du kan bede om at få en uforpligtende ejendomsvurdering, så du ved, hvad der skal ordnes. Derudover kan du også ud fra boligens tilstandsrapport afdække skader på boligen, som eventuelt kan skræmme købere væk.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk