Det behøver ikke at koste en formue, at give din stue et nyt look. Hvis du udskifter skærmen på din nuværende lampe, giver du rummet et helt nyt udtryk. Enkelt, hurtig og billigt. Læs mere om lampeskærme her.

Velour lampeskærme

Materialet velour er en blød stoftype som vi kender fra blandt andet overtrukne møbler og puder. De velour overtrukne lampeskærme giver et utroligt flot lys og er også bare super flotte at se på. Fordi velour er en tand tykkere end det stof vi ser på andre lampeskærme, giver disse skærme et mere afdæmpet lys, som ikke er blændende. Velourskærme anbefales først og fremmest til pendlen over spisebordet, grundet det tykkere stof, som lige nøjagtigt er tykt nok til, at lyset ikke trænger igennem og blænder. Da velour skærmene er åbne i bunden, får du dog alligevel et fremragende lys ned over dit bord.

Du kan få velour lampeskærme i et hav af forskellige farver, former og varianter. Er du mere til det klassiske, fri for sjove farver og mønstre, er de helt almindelige velour lampeskærme i hvid også stadig et hit hos mange. Skærmene laves både til gulvlamper og til bordlamper i forskellige størrelser. Du vælger selv hvilken størrelse du synes er passende, men hvis du er i tvivl, plejer man at sige at du skal gange din bordlampes højde med 0,75 for at finde højden på den lampeskærm der passer til. Det er dog fuldstændig en smagssag, men dette kan du om ikke andet bruge som en indikator.

Lampeskærme i stof

De almindelige lampeskærme i stof produceres, ligesom velourskærmene, også i mange forskellige farver. Der er mange muligheder når der kommer til lampeskærme i stof. Du kan både få en stof lampeskærm til din bordlampe, loftslampe eller gulvlampe. En lampe er en ting man kan have i rigtig mange år, hvis altså man passer dog på dem (især under flytning). En lampeskærm kan dog godt komme til at se noget trist ud efter flere års brug, hvilket også medfører, at resten af lampen kommer til at se trist ud. Men hvis det kun er lampeskærmen der halter, er der ingen grund til at skifte hele lampen ud. Ved at skifte skærmen på din lampe, kan du på en nem, hurtig og billig måde give din lampe (og resten af stuen) et helt nyt look. Vælger du en anden farve af lampeskærm, kan det nærmest føles som om du har fået en helt ny lampe, selvom du blot har udskiftet skærmen.

Værd at vide om lampeskærme

  1. Lampeskærmens diameter bør være bredere end lampefoden (gælder både bord og gulvlamper).
  2. Det anbefales at lampeskærmens højde er ca. ¾ af højden på selve bordlampen. Gang derfor bordlampens højde med 0,75 for at finde en passende højde på den nye lampeskærm.
  3. Hvis du gerne vil fremhæve selve stellet på lampen, anbefales det at du vælger en mindre skærm. Hvis du hellere vil tage fokus væk fra lampen, kan du i stedet vælge en større lampeskærm.

Leave A Reply