Skab julestemning i dit hjem

0

Julen nærmer sig med hastige skridt, og vi før vi får set os om, er det igen blevet december. Med lidt god inspiration kan du gøre julen i år til en, der vil blive husket i adskillige år. Det kræver slet ikke så meget at bringe julen inden døre i dit hjem. Men hvad med julestemning? Ja, den kommer som regel helt af sig selv, når først du beskæftiger dig med et par julepræget aktiviteter. 

Nyd julen med hyggelige aktiviteter i hjemmet

Samvær og nærvær er nøgleord, når vi taler jul, men mange glemmer at afsætte tid til at være til stede og sammen i juletiden. Det kan skyldes de mange gøremål, der er forbundet med julen. Der skal købes gaver, handles ind, besøges fjerne familiemedlemmer, pyntes op og bages. Listen er lang, og derfor kan det være svært at nå det hele. Som regel behøver du ikke at gøre meget mere end at tilsætte hverdagens aktiviteter et par elementer af jul for at få magien til at sprede sig i det lille hjem. For eksempel kan du sammen med familien bruge dagligdagens TV-tid på at se en af de mange klassiske julefilm, eller I kan vælge at gøre det til en tradition at skulle se dagens afsnit af en julekalender på en af TV-kanalerne. Når I laver mad, kan I fylde hjemmet med et par juletoner – intet skaber nemlig julestemning som et par klassiske julesange.

Julestemning er således noget, vi som regel skaber i fællesskab med andre. En aften alene hjemme skal dog ikke afholde dig fra at nyde godt af juletiden. Med et par nybagte klejner og en kop varm kakao kan du slå dig ned foran computeren og hygge dig med et par af de store kasinosider, hvor julen falder tidligt i år. For eksempel tilbydes du i øjeblikket en velkomstbonus på 100%, hvoraf du kan læse mere om det her. Det betyder ekstra penge at spille for, når du vil hygge dig i dit eget selskab i julen. Husk på at også her kan lidt julemusik løfte stemningen.

Nemme løsninger, der vil bringe julen indendøre

Søger du et par nemme løsninger, der skaber julestemning i en travl hverdag, kan du gøre det ved at lade sanserne komme på arbejde. Via simple tiltag kan du bringe duften af jul ind i dit hjem. For eksempel kan du fylde frugtskålen med friske klementiner og tilføje et par appelsiner lidt nelliker. Bind et bånd om appelsinerne og på rekordtid har du fået skabt noget hyggelig og hjemmelavet julepynt, der kan hænges op i et vindue eller på en grangren. Apropos gran, så er det absolut en duft, der også emmer af jul. Hold derfor ikke igen med granen, når du vil pynte dit hjem.

Julepynt

Der er heller ikke noget som levende lys, der bringer julehygge i dit hjem. December er en mørk måned, men den kan meget hurtigt gøres lysere og mere tiltagende gennem brug af lys. Især de levende lys formår at skabe en god og varm atmosfære i hjemmet. Det bedste af det hele er, at det ikke tager meget mere end et par sekunder at tænde et par fyrfadslys. Er dit hjem udstyret med en pejs, er juletiden absolut et godt tidspunkt at gøre brug af den. Eventuelt kan du overveje at investere i en elpejs, hvis du ikke er så heldig at have den gammeldags udgave i dit hjem.

Tanken om julebag får dig muligvis til at rynke på næsen, da det er nemt at associere aktiviteten med adskillige timer i køkkenet. Det behøver dog slet ikke være sådan. Mange julekager kan bages på kort tid, hvoraf du ikke behøver afsætte en hel dag eller aften for at nyde godt af hjemmebag i juletiden. For eksempel kan vaniljekranse og jødekager laves på en 30-40 minutter. Mere tager det ikke at glæde familien med lidt godterier i juletiden, og duftene fra bageriet – ja, de skal nok sprede sig som vinde i det lille hjem, hvorefter der ikke længere vil være tvivl om, hvorvidt det er blevet jul.   

Julekager

Større juleprojekter til de dedikerede

Det kan være en god idé at afsætte et par dage i december til større juleprojekter. Intet skaber glæde og julestemning som en tur i skoven for at finde sit eget juletræ. Overalt i landet er der mulighed for at besøge en af de såkaldte juletræsplantager, hvor I får lov til at udvælge jer det perfekte træ og tage det med hjem. Oplevelsen løftes af, at I selv står for at skulle fælde træet. Når træet er fundet og fældet, kan I nyde godt af et par æbleskiver og en tår gløgg, inden turen går hjem, hvorefter I kan pynte træet i fællesskab. Eventuel kan I afsætte en af julens fire adventsdage til at få styr på hjemmets juletræ, og deri gøre det til en aktivitet for hele familien.

En tur i skoven kan også være den perfekte aktivitet til at få samlet pynt og tilbehør til et par flotte juledekorationer. For eksempel kan I gå på jagt efter mos, gran, træ, bær, kviste og blade. Jagten på julepynt i skoven er alletiders familieaktivitet, og det skaber noget autencitet, at I selv har stået for at indsamle pynten til hjemmets juledekorationer. Det er en god idé at starte med at indsamle i god tid, således at træ og lignende får tid til at tørre, inden det skal bruges.

I hjemmets køkken kan I afsætte en dag til at lave flotte peberkagehuse. Dejen er i sig selv nem at lave, i stedet er det ofte pyntningen, der tager tid. Gør aktiviteten til et sjovt og hyggeligt projekt for hele familien. Eventuel kan I konkurrere om, hvem der får lavet det flotteste peberkagehus. Ud over ingredienser til peberkagedejen skal I bruge glasur og farverigt slik til pyntningen af huset.

Juletræ

Når det kommer til hjerternes tid, er der altså rigeligt med ting, I kan foretage jer for at bringe julen inden for i hjemmet – og det bedste af det hele er, at det er helt op til dig og resten af familien at vurdere, hvor meget tid og energi I vil bruge på at skabe julestemning i hjemmet.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk