Står du overfor køb af hus eller et byggeprojekt kan det helt sikkert være at du er ny og helt grøn indenfor dette område. Det er nemlig ikke hver dag man lige står i sådan en situation og det kan derfor være rigtig smart at få noget sparring, fra fagpersoner indenfor området.

Brug en byggesagkyndig under dit boligkøb

Med en byggesagkyndig kan du få den sparring, rådgivning samt flere ting, som vil hjælpe dig sikkert igennem dit køb. Du vil som køber opleve at du bliver snydt hvis ikke du ved hvor de forskellige faldgruber ligger i forløbet. Det kan komme til at koste dig dyrt og derfor er det kun et godt råd at tage kontakt til en byggesagkyndig.

Blandt de mange fordele ved at tage kontakt til en byggesagkyndig, kan især nævnes udarbejdelsen af en tilstandsrapport. Selvom at det ikke er en beskyttet titel at kalde sig en byggesagkyndig kan din rådgiver ikke udarbejde en tilstandsrapport for dig uden at være godkendt ved Sikkerhedsstyrelsen til dette. Her er der krævet en byggeteknisk grunduddannelse.

En byggesagkyndig kan hjælpe med at opdage faldgruber og klare selve mæglingen

Udover uddannelsen er der også tale om byggesagkyndige med erfaring. Dette er vigtigt for det er altid i den praktiske verden, at man virkelig finder ud af hvor de største faldgruber sker. Den byggesagkyndige kan endvidere fungere som mægler imellem dig og sælger, hvis der skulle opstå uenigheder og det er også værd at tage med, for det ville da være ærgerligt at slippe grebet om drømmeboligen, pga. bagateller som simple uenigheder.

Din rådgivning holder til på hele Sjælland og kan bistå dig stort set hele vejen igennem dit køb fra A-Z. Har du brug for at sikre dig at alt det juridiske er korrekt så er det også en viden din byggesagkyndig her vil være indehaver af. Samtidig kan du få hjælp til at forstå og komme igennem diverse dokumenter som f.eks. skødeskrivning og købsaftalen osv.

Se det som din første boliginvestering

Nogle vil mene at det er en dyr post at hyre en byggesagkyndig, men faktisk er det et sted du bør se som en investering for dig selv. Skulle det ske at du overser noget i dit køb, så kan du risikere at det kan koste dig langt mere end hvad det ville have kostet dig at gøre brug af en byggesagkyndig. Så lad endelig være med at spare på dette område. Man har jo hørt om folk der opdager uheldige ting når det er for sent.

Del artiklen

Leave A Reply