Værd at vide om udbedring af forsikringsskader

0

En forsikringsskade kan opstå af forskellige årsager. Den kan bl.a. være forårsaget af voldsomt vejr. Det kan være i form af vandskader eller stormskader. Det kan også være større eller mindre skader, der er forårsaget af indbrud. I de fleste tilfælde er der tale om skader, der skal udbedres relativt hurtigt.

Hvis du skal hyre en dygtig håndværker eller et firma til at udbedre forsikringsskader, så er det vigtigt, at du vælger en aktør, der kan starte relativt hurtigt. Er der opstået en rørskade, eller er en dør brudt op, så er det naturligvis skader, der skal udbedres med det samme. Det er dog ikke alle håndværkere, der tilbyder dette.

Mange forsikringsselskaber arbejder med en fast håndværkstaksator

Der er mange forsikringsselskaber, der samarbejder med en fast håndværkstaksator. Det er dog ikke et krav, at du benytter denne til at udbedre dine forsikringsskader. Som kunde har du selv ret til at vælge en hvilken som helst autoriseret håndværker til at udbedre den eller de forsikringsskader, der skal udbedres.

Har du kendskab til et lokalt firma, der gerne kommer og udbedrer forsikringsskader når uheldet er ude, så er du i din gode ret til at benytte dette firma. Det skal dog være en autoriseret håndværker, som desuden skal godkendes af dit forsikringsselskab. De fleste håndværkere bliver godkendt uden problemer.

Vælg en håndværker, der arbejder i samråd med forsikringsselskabet

Det er vigtigt at vælge en håndværker, der kan arbejde i samråd med dit forsikringsselskab. Du bør vælge en håndværker, der kan varetage størstedelen af processen for dig. På denne måde skal du ikke selv være mere involveret i processen end højst nødvendigt. I stedet kan du blot overlade hele processen til håndværker og forsikringsselskab. Det bør i hvert fald være at foretrække.

Inden du får skaden udbedret, er det dog en god idé at involvere dit forsikringsselskab. De skal nemlig ikke blot godkende skaden, men også dit valg af håndværker. Ved at gøre dette på forhånd, så kan du sikre dig mod at stå i en situation, hvor du ikke får dækket omkostningerne til udbedring af den respektive skade.

Der skal dog handles hurtigt. Derfor er det vigtigt at vælge en håndværker, der kan rykke hurtigt ud. Langt de fleste forsikringssager er noget, der skal løses hurtigt og effektivt. En ødelagt kloak, et hullet tag eller deslige kan være til stor gene, hvis ikke de bliver udbedret inden for kort tid efter skaden er forekommet. Skrid derfor til handling med det samme.

Del artiklen

Siden indeholder reklame mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk