Er du netop gået i gang med planerne omkring renoveringen af det gamle badeværelse? Badeværelset er et af de sværeste rum i hjemmet at renovere, idet du skal tænke på en lang række ting, inden projektet kan gå i gang. Du vil ikke kun have et nydeligt badeværelse at se på og være i, men også et badeværelse, hvor materialerne både er praktiske, smudsafvisende og slidstærke. Derfor kan det sagtens blive en hård affære at starte ud med de mange forberedelser og skrive tankerne ned i forbindelse med renoveringen. Gulvet er dog et udmærket nøgleord at skrive øverst på brainstorming-papiret, og i det følgende får du inspiration til tre forskellige gulve, som alle vil se flotte ud på det nye badeværelse.

Keramiske gulvfliser

Er du vild med anderledes og farverige fliser, kan du starte med at undersøge keramiske gulvfliser som gulv til badeværelset. Disse fliser er et vældigt populært valg, når det kommer til badeværelsesgulvet – og det med god grund. Keramiske gulvfliser er nemlig meget robuste og praktiske i vådrum, idet de består af et keramisk materiale, der udsættes for ekstremt høje temperaturer. Angående prisen på denne type flise skal du regne med at betale cirka 400 kroner per kvadratmeter for en god kvalitet. Ønsker du at gå på ren luksus, skal du finde din store pung frem, idet prisen per kvadratmeter for særlige typer design og atypiske størrelser lyder på flere tusinde kroner. Vær dog, i forbindelse med valget af fliserne, opmærksom på, at du får fuger med i købet, hvilke kan være ret så svære at holde rene og pæne.

Terrazzo

Terrazzogulve har ligeledes i et godt stykke tid været et trendy valg som materiale til badeværelsesgulvet. Denne type gulv består af et lag cement med farvede småsten, som blandt andet kan bestå af marmor, grus eller kalksten. Efter cementen er støbt, bliver overfladen slebet og poleret, hvilket er årsagen til terrazzogulvets smukke udseende. Gulvet er ligeledes meget holdbart. Vær dog opmærksom på, at terrazzogulve ikke kan tåle afkalkningsmidler. Sørg derfor for at finde den rette overfladebehandling, så gulvet kan beholde sin flotte glans i lang tid. Ligger budgettet til det nye badeværelsesgulv desuden ikke i den høje ende af skalaen, skal du overveje dette, inden valget foretages. Prisen for terrazzogulvet er nemlig fra omkring 2.000 kroner per kvadratmeter.

Epoxygulv

Selvom du måske tænker, at epoxygulve kun hører hjemme i garager og lagerhaller, kan du godt bringe andre tanker frem på paletten, hvis du altså ønsker en let rengøring og en høj grad af robusthed. Epoxygulve er desuden ikke blot robuste og lette at rengøre – de kan også blive lagt ovenpå eksisterende gulvbelægning. Hermed behøver du ikke at bruge en stor pengesum på at få fjernet de gamle, grimme gulvfliser, inden det nye gulv skal vises frem. Denne type gulv er blankt at se på samt nemt at tørre af, og holder du af masser af farver, kan du glæde dig til at vælge imellem en lang række af forskellige nuancer. Hvis du vælger denne løsning, skal du dog huske at få professionelle til at lægge gulvet for dig. Dette skyldes, at epoxy-materialet er flydende til at starte med, hvilket gør det farligt at få på huden. Prisen for et epoxygulv ligger fra omkring 500 kroner per kvadratmeter. Leder du efter et firma, der lægger epoxygulve, kan du læse mere om firmaet Vestbjerg Epoxygulve her.

Del artiklen

Comments are closed.