Tit kan man have brug for noget forandring i sin bolig. Der skal ske noget, og det skal ikke bare være en ny blomst eller en anden pynteting. Men hvor starter man, hvis man gerne vil have en markant forandring, når du ikke lige har en ide om, hvad det skal være. Vi har samlet 4 tips, som kan hjælpe dig til at forny din boligindretning.

Mal væggene i forskellige farver

En af de mest markante forandringer i et rum er simpelthen at male væggene. Lige nu er meget hot med farver som okker eller andre rødbrune nuancer. Hvis din stue har hvide vægge er det virkelige noget, der vil springe i øjnene. Skulle du fortryde forandringen bagefter, så er det værste der kan ske, at du bare må male om. Vær dog indstillet på, at der nok skal males over et par gange, hvis du vælger mørke farver.

Pynt dine vægge med flotte wallstickers

Med dette andet tip bliver vi på væggen. En hvid kedelig væg kan hurtigt blive mere spændende med nogle velvalgte wallstickers. Hent eventuelt inspiration på en boligside som Bodeal her.

Wallstickers har den fordel i forhold til maling, at du meget nemt kan afprøve forskellige stickers. Det er bare at tage ned, og prøve med nogle andre, hvis du ikke føler at du rammer plet i første forsøg.

Gentænk placeringerne af alle møblerne

En oplagt idé er at flytte rundt på møblerne, men det skal gøres ordentligt. Det batte ikke meget at flytte rundt på et par stole. Prøv i stedet at flytte alle møbler ud af rummet, så du kan se det tomt. Herefter kan du så prøve med friske øjne at forsøge med alternative placeringer af møblerne.

Prøv gerne med nogle placeringer som ikke normalt vil være din første indskydelse. Måske vil du blive overrasket over hvilken opstilling der fungerer bedst for dig. Har du rigtig god tid, kan du prøve at starte helt forfra flere gange, og hver gang tage et par billeder af rummet. Så kan du efterfølgende udvælge, hvilken indretning der tiltaler dig mest.

Skift gardiner til en helt anden stil

Det er ofte lidt overset, hvor stor betydning gardiner kan have for et rums samlede udtryk. For mange af os er gardiner slet ikke med i overvejelserne, når man skal have forandring i hjemmet, fordi det på en eller anden måde bare er noget der er der.

Hvis du prøver at skifte hvide lamelgardiner ud med sorte, så vil du lynhurtigt erfare, at det ikke er tilfældet. Gardinerne kan helt transformere rummets karakter, fordi de er så stor en del af indramningen af rummet. Overvej nogle nye gardiner i en anden farve end den de nuværende har, eller også kan du helt prøve at skifte til en anden type gardiner. Det betyder mere for resten af rummet, end du måske forestiller dig.

Del artiklen

Comments are closed.