Forkert eller ringe håndtering af affald er et stort problem for miljøet, men det er heldigvis et af de steder, man som individ kan være med til at gøre en forskel. Bliver man god til at håndtere affald på korrekt vis i hverdagen, kan man nemlig gøre noget godt for miljøet. Her får du 6 lette tips til, hvordan du kan blive bedre til at håndtere affald i din hverdag.

Generér mindre affald

Et af de helt store problemer med vores håndtering af affald er ikke kun, hvordan vi sorterer eller ikke sorterer det, men hvor meget unødvendigt affald vi genererer. Hver dansker smider hvert år flere hundrede kilo skrald ud, og da det især er det, der er med til at skabe problemer, vil mange af disse problemer kunne løses, hvis vi bliver bedre til at generere mindre affald. At genbruge plastikposer indtil de ikke er værd at genbruge mere, og at overveje om det er værd at købe varer, blot fordi de er på tilbud, og ikke fordi man har brug for dem, er med til at gøre en forskel her.

Brug skraldespanden

Det er i mange tilfælde virkelig så simpelt. I stedet for at efterlade affald i naturen så sørg for at smide det i den nærmeste skraldespand. Mens vores store mængder af affald er et ret stort problem, er det også et stort problem hvor dette affald ender henne, for alt for tit ender det ikke, hvor det burde. Du kan få hjælp her, hvis du vil være med til at passe bedre på naturen.

Bliv god til at genbruge

For at formindske sin mængde af affald er det en god idé at genbruge alt, hvad der er værd at genbruge. Det gælder for eksempel alt fra genanvendelig plastemballage til tøj og sko. Hvis du har dårlig samvittighed over at smide noget ud, fordi det virker for godt til at smide ud, så er det ikke værd at smide ud. Genbrug det i stedet til et andet formål og giv tøj og sko videre til andre, som kunne få glæde af det. På den måde mindsker du din mængde af affald, og du undgår spild i hverdagen.

Kend forskellen på de forskellige typer affald

Det ligger i navnet, at affaldssortering går ud på, at man skal sortere sit affald, men for at det skal kunne lade sig gøre, bliver man nødt til at vide, hvordan man sorterer sit affald rigtigt. Der findes en lang række forskellige former for affald, og formålet med affaldssortering er, at disse typer affald skal separeres, når det skal smides ud, så det, der kan blive genbrugt, bliver genbrugt og det, der ikke kan, ikke ender med at komme samme sted hen. For eksempel skal plastemballage ikke i samme skraldespand som madrester. Førstnævnte kan nemlig oftest genanvendes, mens sidstnævnte ofte er kompost.

Del skraldespanden op i flere rum

Hvis det skal give mening at bruge tid på at sortere sit affald, skal det være så nemt og hurtigt som muligt. For at gøre det nemt kan man eksempelvis dele sin skraldespand op i flere rum, så det er ligetil at komme af med alt affaldet uanset hvilken type affald, der er tale om. Du kan dele skraldespanden op i rum til de typer affald, du har mest af. For eksempel kompost, papir, glas og plast. Så er det nemt at fordele skraldet, når det skal smides ud, og affaldssorteringen tager ikke særlig lang tid at få klaret.

Gør affaldssortering til en vane

Det kan tage lidt tid, især hvis man ikke er vant til det, men det er ikke umuligt at gøre affaldssortering til en helt naturlig del af hverdagen. Så snart man får styr på, hvordan de forskellige madvarer og emballager skal sorteres, tager det ikke mere end et par minutter at sortere affaldet, når man skal af med det. Disse minutter er værd at ofre, når man tænker på de store fordele, det har for miljøet og kloden. Der er mange måder, man kan gøre affaldssortering nemt på, og mange virksomheder og sider såsom Dinsortering.dk hjælper borgere til at sortere deres affald og skabe et bedre miljø, så det efterhånden bliver til en helt naturlig del af hverdagen i flere og flere husstande.

Del artiklen

Comments are closed.