Er du så heldig at være kommet ind på dit drømmestudie? Skal du nu forlade din hjemby for at flytte til en af de større studiebyer? Så læs med her, hvor vi kigger på, hvordan du finder en billig bolig som studerende. Det er ikke til at komme uden om, at boligpriserne i de største danske byer er umådeligt høje, og derfor kan det også godt betale sig at gøre noget ud af at finde en bolig, der er bare så nogenlunde til at betale.

Studieboligen

Først og fremmest gør du naturligvis klogt i at søge deciderede studieboliger, hvis du skal studere. Studieboliger er – som navnet antyder – boliger, der er bygget særligt til studerende. Det vil sige, at de ofte ligger smart både i forhold til uddannelsessteder og i forhold til eksempelvis indkøbsmuligheder. Dertil kommer, at boligerne er indrettet specifikt med øje på at passe til enten en eller to studerende.

Studieboligerne er billige, men derfor er der også rift om dem. Så snart du kan, gør du derfor også klogt i at begynde at søge studiebolig, hvis du skal gøre dig nogen forhåbninger om at få tilbudt en sådan. Desuden skal du være opmærksom på, at du kun må sige nej til studieboliger, du bliver tilbudt, et vist antal gange. Du kan altså ikke være alt for kræsen, hvis du gerne vil have en lav husleje.

Kollektivet

Der er flere fordele ved at vælge at flytte i kollektiv. Særligt hvis du er socialt anlagt, vil du helt sikkert kunne få en masse ud af at bo i et kollektiv sammen en gruppe andre mennesker. Det giver mulighed for eksempelvis at afholde fællesspisning, fester og filmaftener.

Ud over, at mange finder det yderst hyggeligt at bo i kollektiv, er der også en økonomisk fordel i det. Er I eksempelvis fem venner, der sammen kan finde en stor lejlighed, vil I nemlig typisk kunne slippe med en væsentligt lavere husleje, end hvis I skulle finde noget hver for sig. Dertil kommer, at I kan dele udgifterne til eksempelvis internet og forsikring, og dét er også værd at have med i regnskabet.

Kollegiet

Ligesom du kan få en masse socialt ud af at bo i et kollektiv, gælder det samme i vid udstrækning på et kollegie. På sådanne bliver der typisk også afholdt en lang række arrangementer, som du kan vælge at deltage i, hvis du har lyst. Samtidig har du naturligvis dit eget værelse, så du kan også sagtens vælge at trække dig tilbage, hvis du har brug for dét.

Det er typisk virkelig billigt at bo på et kollegie, og derfor er der også her rift om pladserne. Det gælder som regel, at du skal ansøge om en plads på et kollegie. Vil du gerne bo på netop denne måde, skal du derfor spidse blyanten og skrive det bedste, du har lært.

Du kan nemt se alle kollegier i København, hvis det er i netop hovedstaden, du er kommet ind. Ellers er der naturligvis også mulighed for at finde kollegier i både Odense, Aarhus og Aalborg, som ligeledes er populære studiebyer.

Del artiklen

Comments are closed.