Det er de små ting, der fuldender hjemmet. Jovist; sofaen, spisebordet og stolene lægger fundamentet for en stilfuld og behagelig bolig, men det er vaserne, brugskunsten, sengetøj og så videre, der står for de sidste 10 %.

Problemet er bare, at hvis du vælger de forkerte vaser og brugskunst i et mode-øjemed, så har de ikke nødvendigvis den ønskede effekt. Det er altså med at vælge de helt rigtige accessories til hjemmet, når du skal give det, det sidste touch.

Du kommer langt med rolige farver

For tiden er rolige farver meget på mode. Især møbler skal helst være jord- og sandfarvede, hvis ikke man vælger at gå med hvid eller sort. Og mens moden inden for vaser og brugskunst ikke er helt så begrænset, så er en god tommelfingerregel, at rolige farver er det sikre valg.

Så når du skal købe en ny vase, kan du gå efter de helt traditionelle i sort eller hvid, eller du kan vælge en blå, grøn eller måske endda gul vase – så længe farverne er afdæmpede. Man kan få mange flotte sorte, grønne og hvide vaser (og mange andre farver), hvor glasset blot har et hint af den pågældende farve.

Vælg noget med mønster

Vælger du en vase eller brugskunst, der ikke er af glas, men i stedet af keramik, så kan du overveje at vælge en helt hvid model med striber eller et andet enkelt mønster.

Gør du dette, kan du sikre dig en tidløs vase, som ligeledes er på mode lige nu. Derudover er der også en fornuftig chance for, at den måske matcher dine tallerkner eller kopper, der også er ramt af samme hotte trend i øjeblikket.

Eksotiske vaser

En anden trend, som vi ser flere og flere steder inden for boligindretning, er brugen af eksotiske møbler i indretningen. De behøver ikke at være importeret direkte fra Afrika eller Østen, men det er tydeligt at se, at et stigende antal danske og internationale brands sælger vaser og brugskunst, der er inspireret af udenlandske designtraditioner.

Formår man at integrere disse eksotiske vaser i sin indretning, kan det virkelig give et fedt og unikt udtryk. Men husk; alt med måde. Der er en hårfin grænse mellem et hjem med en enkelt pindsvinevase og et hus, der er fyldt med dem.

Del artiklen

Comments are closed.