Trampoliner er blevet ekstremt populære – særligt blandt børnefamilier, hvor en trampolin nærmest er et ”must have” til haven. Der er også rigtig mange fordele ved at have en trampolin. Trampolinen giver en god grund til at nyde den friske luft udenfor, i stedet for bare at sidde indenfor og lave indendørs aktiviteter. Især børn kan få rigtig meget tid til at gå med at hoppe på trampoliner. Det er en dejlig måde for dem at være social på, hvor de samtidig får D-vitamin fra solen, masser af frisk luft og dejligt meget motion.

Trampolinen går aldrig af mode, og den kan bruges hver dag, uden den går hen og bliver kedelig. Børnene kan træne deres motorik ved at øve specielle hop og i det hele taget bare bruge kroppen en masse, hvilket der ikke er så meget af i nutidens samfund, hvor det meste af tiden for mange mennesker foregår på en stol.

Trampolin til nedgravning eller fritstående trampolin?

Når man skal ud og anskaffe sig en trampolin, så dukker der nogle spørgsmål op, som er relevante for købet. Det kan være alt fra størrelsen, antal kg, som den kan bære eller mængden af udstyr, som kan tilkøbes. Et andet og meget relevant aspekt er typen af trampolin. Man kan både få trampoliner, der er hævet over jorden – typisk omkring 1 meter og 20 cm, men man kan også få trampoliner, der skal graves ned.

Trampoliner til nedgravning giver nogle fordele, som den anden type ikke giver. Det stærkeste slag skal slås for sikkerheden. Selvom man har en nedgravet trampolin, så kan man sagtens vælge at investere i et sikkerhedsnet, så børnene ikke risikerer at falde på rumpen på græsplænen. Dette er dog langt fra lige så alvorligt, som det ville være, hvis barnet faldt ud af trampolinen fra højden. Sikkerhedsnettet beskytter naturligvis, men der vil altid være en lille risiko forbundet i forhold til at passere åbningen til trampolinen, samt trappen, når børnene skal gå op og ned.

Noget helt andet er, at trampolinen ikke kommer til at virke så dominerende i haven. Står den hævet over jordhøjde, kommer den nemt til at tage udsyn i haven og tage meget fokus fra indretning m.v. En nedgravet model går mere i et med haven, og så er det nemmere at gå ind på den og få trænet musklerne – og lattermusklerne!

Er trampolinen nedgravet, så er der heller ikke de samme udfordringer i forhold til, at man bliver gloet på, hver gang man hopper over hækkens højde. Det er måske ligegyldigt for nogen, hvor andre gerne vil have lidt mere privatliv i egen baghave.

Vil du se de bedste trampolin til nedgravning, så besøg denne hjemmeside, der giver dig et godt overblik over de bedste nedgravningstrampoliner.

Trampolin til nedgravning giver mindre arbejde

Er der stormvejr, så behøver man heller ikke at tænke på at ræse ud for at pille trampolinen ned, hvis man har en nedgravet trampolin, hvorimod den fritstående model ville havne et uforudsigeligt sted i nabolaget, hvis der kom en frisk efterårsstorm. Man slipper også for at slå græs under den – og for at flytte rundt på den, for at kunne komme til med græsslåmaskinen. Man skal blot huske på, at der skal være god afstanden til bunden – også helt ude i siderne. I så fald er der kun fordele ved en trampolin til nedgravning.

Del artiklen

Comments are closed.