Rene vinduer kan gøre underværker for dit hjem, men du kender måske også til frustrationer forbundet med at vaske vinduer. Mange oplever, at vinduespudsningen aldrig bliver optimal, og at der er efterlade striber og snavs efter vask. Ofte afsløres disse fejl først, når man kommer indenfor igen, og det kan lægge en stor dæmper på glæden ved at have vasket vinduet.

Flere og flere private vælger at hyre en vinduespudser til at klare jobbet for dem. De professionelle er både hurtige og dygtige, men desværre er de også oftest halv dyre.

Du behøver dog ikke at hyre en professionel for at rene vinduer, for årsagen til din manglende succes skyldes sandsynligvis, at du laver nogle simple fejl. Her giver vinduesproducenten Bedst & Billigst sin bedste råd til, hvordan du får perfekt rene vinduer.

Du bruger ikke nok sæbe

Der findes mange forskellige typer af sæbe til vinduesvask, men faktisk opnår du fantastiske resultater ved blot at bruge almindeligt opvaskemiddel. Rent vand alene er ikke nok, da vind og vejr og dækker vinduerne med et fedtet lag af snavs, som vand blot preller af på.

Det er vigtigt, at du bruger varmt vand, og du skal blot fylde en spand helt op. Herefter tilføjer du en passende mængde af opvaskemiddel, og her er det bedre at bruge for meget end for lidt. Du kan tjekke om mængden er rigtig ved at dyppe fingrene i vandet og gnide dem imod hinanden. Der er nok opvaskemiddel, hvis vandet føles glat og fedtet.

Du bruger for lidt vand

Det er en almindelig fejl, at folk bruger for lidt vand, når de vaske vinduer. I virkeligheden er det svært at bruge for meget, så lad være med at være sparsommelig.

Hvis du bruger for lidt vand, vil du ofte opleve, at der kommer striber på vinduerne. Problemet opstår, når din svaber rører ved næsten tørt glas, og det kan du undgå ved at bruge mere vand, når du vasker vinduet.

Mange sparer på vandet, fordi de gerne vil undgå at plaske for meget. Det kan dog være svært at undgå som amatør, så du må acceptere, at der bliver noget spild af vand.

Du bruger en ny klud

Mange bruger en klud, når de vasker vinduer, og det er sjældent optimalt. Især nye klude og viskestykker har en tendens til at efterlade fnuller på vinduet, hvilket ofte først ses i solskinsvejr. Ældre klude er knap så problematiske, men der findes også bedre alternativer.

Du får renere vinduer, hvis du vælger at bruge en svamp eller blød børste til at vaske ruden. Dog skal resten af dit udstyr naturligvis også være i orden, og du skal for eksempel have en god svaber. Du skal især holde øje med, at svaberen ikke har revner eller ujævnheder i gummilisten.

Du arbejder ikke systematisk

Professionelle vinduespudsere med stor erfaring vasker altid vinduer efter nøjagtig den samme fremgangsmåde. Det er ikke tilfældigt, for en vinduespudsning bliver ikke optimal, når du ikke arbejdet systematisk. Du kan ikke forvente, at du kan vaske vinduer i samme fart som en professionel, men du kan alligevel kopiere deres teknik.

Først og fremmest er det vigtigt, at du altid starter oppefra, når du vasker vinduer. På den måde undgår du, at der løber beskidt vand ned over en del af ruden, som du allerede har vasket. Derudover skal du også forsøge at vaske og tørre ruden i én lang bevægelse, hvor du kører frem og tilbage i baner.

Hvis vinduesrammen er beskidt, kan du vaske den, før du vasker vinduet. Selve vindueskarmen tørrer du af bagefter, når vinduet er vasket.

Du vasker ikke vinduer tit nok

Det bliver markant nemmere at få rene vinduer, hvis du vasker vinduer regelmæssigt. Det er generelt en god idé at vaske vinduer hver anden måned, men det skader bestemt ikke at gøre det oftere.

Mange undlader at vaske vinduer, fordi de føler, at det er besværligt. Gammeldags vinduer kan være vanskelige at vaske – især hvis de befinder sig højere oppe end stueetagen. En løsning på dette problem kan være moderne drejevinduer. Disse vinduer kan drejes sådan, at man kan vaske ydersiden, mens man står indenfor.

Drejevinduer kan sagtens være billige vinduer, så de kan være værd at overveje, hvis du alligevel snart skal have nye vinduer.

Del artiklen

Comments are closed.