Flere og flere søger mod provinsen, når de skal slå sig ned. Det skyldes ikke mindst de stigende huspriser i København, men også at provinsen bliver mere og mere attraktiv. Se her, hvorfor du bør søge mod Århus eller Aalborg.

Generelt er der stor forskel på Aalborg og Århus, da Århus er den andenstørste by i Danmark. Det betyder, at der er stort set alt, hvad hjertet begærer, uanset om du ønsker at studere, finde et arbejde, besøge kulturtilbud, gå ture eller noget andet.

Aalborg er en mindre udgave af Århus, hvor der også er stort set alt, hvad en moderne storby skal tilbyde af kultur, uddannelse, mad og byliv – dog uden at det på noget tidspunkt bliver uoverskueligt eller vanskeligt at navigere.

Derfor bør du vælge Aalborg

Det betyder dog også, at Aalborg har betydeligt lavere huslejepriser, end det er tilfældet i Århus. Du bør derfor vælge Aalborg, hvis du foretrækker en mindre by, som har alt, hvad du har brug for, og hvor det er nemt at finde rundt og komme fra A til B.

Du kan nemt finde en bolig i Aalborg, og huslejepriserne er særdeles rimelige, hvis vi sammenligner med Århus og København. Der er samtidig masser af nybyggeri, da byen hele tiden udvides, hvorfor du vil kunne bo pænt og centralt uden at blive ruineret.

Du kan eksempelvis slå dig ned i det nyetablerede Hasserisparken på Poul Anker Bechs Vej, hvis du ønsker en moderne bolig, der er til at betale. Du kan også gå på udkig efter en bolig i indre by, hvor du får en eftertragtet adresse til en brøkdel af den pris, du skulle give på en lige så central adresse i København.

Derfor bør du vælge Århus

Århus er dyrere end Aalborg, men den er også mere storbyagtig.

Du bør vælge Århus, hvis du ønsker storbystemning for alle pengene, masser af kulturtilbud, madoplevelser, koncerter og generelt at bevæge dig rundt i en by, hvor du ikke hele tiden render ind i folk, du kender fra jobbet eller skolen.

Du skal dog være opmærksom på, at en lejebolig i Århus er noget dyrere end i både Odense og Aalborg, men stadig billigere end i København.

Når du bor i Århus, har du alt inden for rækkevidde, og det er muligt at komme rundt i byen med bus, letbane og på cykel.

Århus har mange festivaler og kulturtilbud, men da der er kort afstand mellem Århus og Aalborg, kan du sagtens bo i Aalborg og gøre brug af Århus’ mange muligheder alligevel. Det hele handler om, at du skal finde ud af, hvor du helst vil bo.

Hvis du skal studere eller har fast arbejde i en af de to byer, kan det være en god idé at vælge den givne by, da det alligevel tager lang tid at pendle frem og tilbage, hvis du skal gøre det hver dag.

Del artiklen

Leave A Reply