Der findes næsten ikke noget, der er hyggeligere end at sidde en mørk og kold aften foran en brændeovn, hvor det varme lys og varmen fra brændeovnen giver både et visuelt indtryk af varme og varmer rummet op. Top det med et krus varm kakao med flødeskum og voila – den perfekte atmosfære til en kæresteaften.

Der er flere forskellige typer af brændeovne. Den med det laveste forbrug er en pillebrændeovn. Den anvender træpiller ligesom et pillefyr, men giver det visuelle, hyggelige indtryk af ild som en almindelig brændeovn og har ligeledes de skønne varmebølger omkring sig, som man kan varme sig lidt ekstra på.

Nedsæt dit forbrug med en pillebrændeovn og skån miljøet

Hvis man vælger at investere i en pillebrændeovn, kan man reducere sit energiforbrug med op til 70 %, da brændeovnen ud over at tilføre hygge også gør det muligt for dig at skrue ned for den primære varmekilde. Samtidig kan man vælge at fyre med CO2-neutrale træpiller, hvilket er meget bedre for miljøet sammenlignet med at opvarme med andre varmekilder.

Endnu en fordel ved at vælge en pillebrændeovn frem for en traditionel brændeovn er også, at den kan tænde og slukke af sig selv. Du kan derfor indstille, hvordan du vil have den til at køre. På den måde ender du ikke med at fyre rummet op til 40 grader, for derefter at åbne alle vinduer og lade varmen sive ud igen.

Det foregår således, at du indstiller den til den rumtemperatur, som du ønsker. Pillebrændeovnen tænder så, når rummet er et par grader under den ønskede temperatur og slukker igen, når rumtemperaturen er et par grader højere. Derved holdes temperaturen stabilt i hjemmet.

Pillebrændeovnen er derfor helt klart en af de mest miljøvenlige varmekilder, som samtidig har et lavt forbrug af energi. Den er mere rentabel end både fjernvarme, fyringsolie, propangas og det at varme huset op med elektricitet. Med en pillebrændeovn kan man også installere varmeflytning, så pillebrændeovnen kan varme alle husets rum op og ikke kun det rum, som den står i.

Der er forskel på pillebrændeovne

Det er forskelligt fra model til model, hvor mange kvadratmeter den enkelte pillebrændeovn kan varme op. Dette skal man have i baghovedet, når man vælger pillebrændeovn. En pillebrændeovn er meget lydsvag, da den har en lukket blæsemotor til rumvarmen. Og så er den selvfølgelig meget nemmere at betjene end en traditionel brændeovn, da man ikke skal smide brænde i den hele tiden for at holde den kørende.

Den er også meget mere brugervenlig, da man kan indstille de fleste ønsker på den og derved ikke selv manuelt skal betjene den som den traditionelle brændeovn. Den skal selvfølgelig renses en gang imellem, men det skal både den traditionelle brændeovn samt pillefyr også. Det er ikke noget, der tager mere end 1-2 minutter.

En pillebrændeovn er derfor det oplagte valg til dig, der gerne vil sætte dit varmeforbrug ned, have en lydsvag og miljøvenlig varmekilde, som er meget nem at betjene og klarer det meste selv.

Del artiklen

Comments are closed.