Facaderens kan hjælpe dig med at komme af med alger og mos, som kan gøre skade på murværket. Hvis du reagerer i tide, kan du helt forhindre, at det kommer igen. Se her, hvorfor det kan betale sig at få renset facaden.

Alger, mos og skidt på facaden ødelægger ikke alene det gode udseende – det risikerer også at skade murværket, så det går i stykker. Det er derfor vigtigt, at du reagerer i tide, så der ikke når at ske nogen alvorlig skade på muren.

Når du reagerer i tide mod alger og mos, kan du enten helt forhindre, at det kommer, eller du kan dræbe det, der allerede er på dit murværk, helt uden at du skal rense hverken facaden eller murværket først.

Hvordan fungerer en algebehandling?

Algebehandling fungerer ved, at murværket og facaden bliver sprøjtet med et algebekæmpelsesmiddel. Der findes kun ét algebekæmpelsesmiddel, der er miljøgodkendt i Danmark, hvorfor det er dét, langt de fleste professionelle anvender til bekæmpelse af alger og mos på facader.

Når facaden på dit hus bliver behandlet, virker det med det samme, så al vækst stopper øjeblikkeligt. Samtidig forhindres nye angreb fra alger og mos i at opstå. Du kan regne med, at effekten først tager til i løbet af et par dage, men selve behandlingen kan sidde og virke i op til et år, efter arbejdet er blevet udført. Det gælder altså om at være ude i god tid.

Hvorfor få renset facaden?

Når du får renset facaden på dit hus, får du et flot og æstetisk udtryk på din facade, der signalerer, at den er velholdt. En algebehandling er nødvendig, da snavs, alger og smuds absorberer vand, hvorfor en ubehandlet facade risikerer at ødelægge murværket.

Facaden bliver derfor både opfrisket, når du anvender facaderens, men murværket bliver også beskyttet, så facadens levetid forlænges. Det er altså vigtigt, at du får behandlet facaden, hvis der er tegn på mos- eller algevækst.

Få mest ud af behandlingen

Hvis du vil have mest muligt ud af behandlingen, er det bedst, hvis du får foretaget både en facaderens og en efterfølgende imprægnering. Hvis du anvender en professionel virksomhed, vil de anvende en maskine, som renser murværket og facaden ren igen uden at ødelægge overfladen.

Når det er gjort, sprøjtes facaden med et algedræbende middel, som sikrer, at mos og alger ikke kan overleve behandlingen. Efterfølgende bliver murværk og facade imprægneret med et middel, som er diffusionsåbent, så vandet nemt glider af overfladen og derfor ikke sætter sig i murværket.

Del artiklen

Leave A Reply