Efter en rekordvarm sommer kan man til tider godt glemme, at det snart bliver vinter. Faktisk er det tidlige efterår slet ikke et dårligt tidspunkt at gå dit hus efter i sømmene for at se, om din isolering fungerer efter hensigten. På denne måde kan du i god tid få udbedret eventuelle fejl og mangler og efterfølgende spare en hel del penge på varmeregningen.

Hvorfor er korrekt isolering så vigtigt?

I et dårligt isoleret hjem er de vigtigste årsager til, at et hus har et energitab fordelt mere eller mindre således:

  • Gennem husets bærende vægge
  • Gennem husets øvrige vægge
  • Gennem husets loft eller tag
  • Gennem husets vinduer og døre

Hvis dit hus ikke er korrekt isoleret, så betyder dette faktisk et udlæg på rigtig mange unødvendige kroner hvert eneste år. Desuden er et dårligt isoleret hus også dårligt for miljøet, så der er derfor dobbelt så mange grunde til at prioritere korrekt isolering i huset.

For at opnå en betydelig økonomisk besparelse såvel som en mindre miljømæssig belastning er det derfor en god idé, at du har den mest moderne og effektive isolering fra f.eks. Rockwool.

Overlad isoleringen til professionelle

Ved at isolere dit tag og loft ordentligt kan du opnå en reducering af dit årlige energitab. Dette opnås først og fremmest ved at kontakte nogle dygtige fagfolk. Ved at kontakte et godt isoleringsfirma er du sikker på at få udført et godt stykke håndværk uden hovedpinen ved selv at isolere. Over hele landet kan du finde virksomheder, der tilbyder isoleringsarbejde. Desværre kan det ofte være vanskeligt at finde den bedste til jobbet.

For at gøre det nemt for dig, så kan du starte med J.O. Byggefirma fra Århus, som er et gammelt velrenommeret firma, der gennem fire generationer har leveret byggeopgaver til danskerne. Århusfirmaet er eksperter i isolering, så et godt første (og måske endda sidste) trin vil derfor være at tage kontakt til firmaet. Du kan i den anledning få svar på, hvorfor professionelt isoleringsarbejde holder distancen fremfor gør-det-selv løsningen.

Få ro i sjælen

Hvis du ikke selv er professionel håndværker, så kan det absolut ikke anbefales at gøre arbejdet selv. Dette skyldes hovedsageligt, at man som almindelig privatperson ofte kommer til at springe over, hvor gærdet er lavest – enten bevidst eller ubevidst. Desuden kommer man jo også selv til at stå for ansvaret for sin isolering. Der er netop ingen reklamationsret over for ens eget arbejde, og dette er jo ganske betryggende at have i baghånden, hvis en usandsynlig fejl skulle forekomme.

Med professionelle fagfolk får du netop ro i sjælen, og det er faktisk ganske meget værd.

Del artiklen

Comments are closed.