Det kan være fristende at vende det blinde øje til, når der er problemer med taget. De høje omkostninger får mange til at tænke: Det går nok væk af sig selv. Problemet er bare, at sådanne ting meget sjældent går væk af sig selv.

Har du for eksempel tagsten, der er faldet af, eller er tagets tæthed og kvalitet på anden måde tydeligt forringet, kan det hurtigt blive dyrt, hvis du vælger at ignorere problemet. Selvom det kan virke som et delvist harmløst tagproblem, er der potentiale for kæmpe skader i resten af bygningen.

Tagproblemer kan koste dyrt

Du skal nemlig huske på, at taget er husets primære beskyttelse mod regn, sne og andre elementer, som ikke just er gavnlige for huset. Resulterer dit tagproblem i utæthed, som lader fugt trænge ind i bygningens konstruktion, vil det kunne forårsage masser af problemer, som vandskader, skimmelsvamp og lignende. Alt sammen noget, der hurtigt kan blive dyrt eller ligefrem umuligt at komme af med.

Derudover, så gør huller i taget det også nemmere for forskellige dyr og fugle at komme ind i ly og varme. Duer, mus, mår og andre skadedyr elsker et godt lunt loft med isolering, som de kan rode i. Foruden at der ikke er noget lækkert over at have dyr og deres efterladenskaber liggende på loftet, så kan det også være en helbredsmæssig risiko.

Årsagerne er altså mange til, at man ikke må ignorere åbenlyse (eller mindre åbenlyse) tagproblemer. Derfor giver det også god mening, at man løbende tjekker op på standen af sit tag, så man kan være proaktiv i forhold til eventuelle problemer.

Det kan være simple ting som at holde øje med, om der er lys eller vind, der trænger ind på loftet, når man er oppe for at hente ting i løbet af året. En anden ting, som mange vælger at gøre, er at kigge taget grundigt efter, når de alligevel er oppe for at rense tagrender.

Det er naturligvis ikke altid, at man kan spotte et tagproblem selv, da de ikke altid er åbenlyse. Så vil du have tjekket dit tag for eventuelle risici, eller har du et problem, som skal fikses, er det med at finde en virksomhed, der specialiserer sig i tagarbejde. De har typisk set det meste og vil være i stand til at hjælpe med at vedligeholde dit tag, så det holder i mange år endnu.

Del artiklen

Comments are closed.