Der kan altid bruges lidt ekstra plads… en udestue, en tilbygning eller måske en ekstra etage, så ungerne kan få deres eget legeområde. Der er mange grunde til at bygge til, men der er også ting, der er værd at overveje, inden du går i gang.

Det er både godt for værdien af dit hus og for husfreden, når der bliver bygget til, i hvert fald hvis det bliver gjort ordentligt. Det kan på den anden side også give mange problemer, hvis det ikke gør. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får det bedste resultat i forbindelse med din tilbygning.

Vælg en tilbygning, der passer til huset

At tage hensyn til hvilken stil huset er bygget i betyder, at du får et mere sammenhængende resultat i sidste ende. Det handler ikke nødvendigvis om at bygge noget, der er i samme stil som resten af huset, men i stedet noget, der passer til huset og ikke kommer til at minde om en hovsa-løsning.

Tilbygninger kan være en stor hjælp, hvis du gerne vil hæve værdien af din bolig, men det kræver, at det er lavet ordentligt, og at det giver mening i forhold til resten af huset. Derfor er det en god idé at bruge noget tid på at finde den helt rigtige løsning.

Jo større, desto billigere

… i hvert fald hvad angår kvadratmeterprisen.

Der vil altid være de samme udgifter til en række ting, lige meget hvor stor eller lille en tilbygning der er tale om. Det er kun udgifterne til timeløn og ekstra materialer, der stiger lidt, hvilket betyder, at en tilbygning på 100 kvm. har en væsentlig lavere kvadratmeterpris end en på 20 kvm. Du får altså mere for pengene, hvis du vælger en større tilbygning.

Sørg dog altid for at indhente forskellige tilbud, inden du beslutter dig, for der kan også være stor forskel på priserne de forskellige firmaer imellem. Dette er klart værd at tage med i overvejelserne.

Vælg den rigtige murermester

Når du skal bygge til, er det altid en fordel at have så få firmaer ind over som muligt. Derfor kan du med fordel vælge en murermester, der også kan stå for entreprenørarbejdet. Således kan du – for eksempel med en erfaren murermester på Djursland – få klaret murerarbejde og entreprenørarbejde på én gang, hvilket er en fordel for dig både logistisk og økonomisk. Det vigtigste er dog, at resultatet lever op til drømmene, så du bliver glad for den nye tilbygning.

Del artiklen

Comments are closed.