Børneværelset er det rum i huset, som skal kunne mest. Det skal både fungere som soveværelse, kontor, klædeskab og legerum. Det er her hvor børn tilbringer en stor del af deres tid med at lege og hygge sig med venner.

Noget der især sker på mange børneværelser verden over, er at der bliver spillet PC spil. Computerspil er blevet meget populære hen over de senere år specielt blandt det yngre publikum. Lige siden at computeren blev opfundet for snart mange år siden, har børn og unge været nogle af dem der bedst har taget PC spil til dem.

Disse spil er mest populære blandt børnene

Der findes mange forskellige spil som børn kaster sig over. I starten var den kun computerspil der blev spillet, men senere kom der flere og flere redskaber til, som gør det nemmere for børn at lade sig underholde. Spil er derfor ikke længere noget, som kun foregår på computeren. Mange bruger nemlig deres smartphones eller tablets til at spille på. Her spiller de populære spil, som er oppe i tiden, sammen med deres venner. Det er netop spil hvor man kan spille sammen med andre, som er enormt populære. Det er så at sige en ny måde hvorpå man kan have en legeaftale sammen. I stedet for fysisk at være sammen, er man sammen online.

Selvom mange børn holder af at spille spil sammen med deres venner, er der specielt et spil, som der bliver spillet overalt. Det spil er The Sims 4. Dette computerspil hvor man selv designer en familie, deres hus og hvordan deres liv er, nyder stadig stor popularitet selvom det efterhånden er mange år siden at det første Sims spil kom på markedet. Til forskel fra andre populære spil som også fungerer godt på smartphones og tablets, er The Sims 4 et spil, som det er bedst at spille på en computer.

Sådan gør du børneværelset computerspilsvenligt

Det kan ikke undgås at have børn som gerne vil spille computerspil. Alle deres venner gør det, så det vil de selvfølgeligt også. I stedet for med det samme at sige nej, eller måske at gå over i den anden grøft og ikke sætte nogle grænser, er det bedre at man sammen med sit barn gør børneværelset spillevenligt. Så kan man sætte nogle fair rammer omkring spilleriet, som barnet også kan være med på.

Når man skal gøre et børneværelse spillevenligt, er det en god idé at lade barnet have et bord hvorpå computeren der spilles på, kan stå. Når man tilbringer mange timer siddende stille er det vigtigt at have en god stol at sidde på, som understøtter ryggen korrekt. Derudover er det vigtigt at bordet er i en højde, hvor barnet ikke skal hæve eller sænke skuldrene overdrevet, så det får ondt.

Lyt til de forslag dit barn kommer med omhandlende hvordan børneværelset kan gøres spillevenligt, og find ud af hvilke spil dit barn gerne vil spille der. Er du med på hvad der spilles på børneværelset, er det nemmere at sætte fair grænser.

Del artiklen

Comments are closed.