Er det en god investering at investere i fast ejendom?

0

Der er flere og flere unge mennesker der køber fast ejendom tidligt, og de begynder faktisk tidligere og tidligere. Hos os var vi meget unge (kun 20 år) da vi købte vores første lejlighed og 25 årige da vi blev husejere. Årsagen til at man gør dette, er fordi flere og flere begynder at se det som en investering i fremtiden, hvilet naturligvis også betyder at mange begynder yngre, så de kan få afbetalt huset tidligere end deres egne forældre gjorde.

Men er det en god investering at investere i fast ejendom? Det vil vi gå dybere ind i her i denne artikel.

Fordele og ulemper ved at investere i fast ejendom

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at investere i alt, men det er ikke altid at det er overskueligt for alle hvad der rent faktisk er af fordele og ulemper. Derfor har vi valgt at synliggøre de forskellige positive og negative sider ved fast ejendom.

Fordele

  • Du betaler til dig selv hver måned.
  • Du kan tjene penge, hvis ejendommen stiger i værdi.
  • Ejendommen bliver en opsparing der er relativt sikker

Ulemper

  • Du skal selv stå for reparationer.
  • Du kan risikere at huset mister værdi hvis der kommer en finanskrise
  • Du skal selv stå for at holde haven og ejendommen i god stand.

Andre måder at investere i fast ejendom

Har du overvejet at investere i fast ejendom, men ønsker ikke at skulle døje med alt den administration som medfølger, når man køber fast ejendom, kombineret med alt den vedligeholdelse som medfølger, så er der alternative muligheder for at invester i fast ejendom, som ikke inkludere alle de ulemper som du kan se ovenfor.

Her kan du eksempelvis investere i crowdlending, som du kan læse meget mere om på crowdlendingdanmark.dk, men praktisk talt handler om at du vælger at finansiere lån til ejendomme, eller muligvis vælger at gå i gang med crowdfunding, hvor du i stedet for at låne penge til projekter imod renteafkast, så bliver du medejer af projekterne, hvilket betyder at du får en de af det afkast som dem der køber og sælger projekterne gør.

Her findes mange danske muligheder for at gøre dette, men primært så findes disse muligheder i udlandet hvor afkastet er større, men risikoen er naturligvis også anderledes, da man ofte ikke er så kendt på dette markedet, i forhold til det danske markedet.

Du kan i videoen nedenfor se og høre mere omkring hvad crowdlending og crowdfunding er

Del artiklen