Det klassiske hjemmekontor lever i bedste velgående. At dedikere et rum i hjemmet til kontorbrug er ikke kun udbredt blandt selvstændige, men også hos mange andre.

Byder dit job på høj fleksibilitet og frihed, og har du derfor mulighed for at arbejde hjemmefra, så bør du unde dig selv et fuldendt hjemmekontor, med alt hvad det indebærer af møbler og vægdekoration. Det klart vigtigste møbel er kontorstolen, der ideelt set skal sprudle af ergonomi og stil. Vil du netop gerne gøre en god handel på din næste kontorstol, så bliv på siden lidt endnu.

Gode arbejdsvilkår sikres gennem den rigtige kontorstol

Flere og flere danskere beskæftiger sig med kontorarbejde af den ene eller anden art. Disse danskere opholder sig typisk foran computeren et sted mellem 6 og 8 timer hver dag fra mandag til fredag. Set fra et helbredsmæssigt perspektiv er dette ikke optimalt. Det er i hvert fald af stor betydning, at man prioriterer ergonomien høj, hvis man skal undgå nakke- og rygproblemer.

Hvad angår ergonomi, så kan det først og fremmest være en fordel, hvis kontorstolen er udstyret med ryg- og armlæn, så man kan hvile henholdsvis ryg og arme. Tag f.eks. en kontorstol som denne fra Dankontorstole – den er udstyret med stropper i både sæde og ryglæn med henblik på at sikre den højeste siddekomfort. Selvsamme kontorstol byder på højdejustering af sædehøjde, gyngefunktion og hældningsvinkel i 5 positioner. Alt dette er med til at sikre højere komfort på hjemmearbejdspladsen. Bliv klogere på omtalte stol her:

Designet bør komme i anden række – men…

Skal man prioritere design eller ergonomi højest ved køb af en ny kontorstol?

Svaret er naturligvis ergonomi. Det er dog vigtigt at pointere, at man ikke nødvendigvis skal vælge mellem disse to faktorer. Man kan nemlig sagtens finde en arbejdsstol, der både er moderne og stilren af udseende, samtidig med at den er god at sidde i. Den ene mulighed udelukker altså ikke den anden.

Selvom designet sjældent er den vigtigste faktor, så kan man sagtens tillade sig at være kræsen. Det er trods alt svært at skabe et moderne hjemmekontor, hvis kontorstolen mest af alt ligner noget fra 70’erne. Her på redaktionen er vi glade for at tale om den røde tråd, der simpelthen bare er så vigtig. Pointen er, at der helst skal være et gennemgående tema på kontoret, så det hele passer sammen. Dette er med til at sikre velvære og arbejdsro.

Del artiklen

Comments are closed.