Kunne du tænke dig at bygge dit eget sommerhus? For mange er det en stor drøm at bygge sit eget hus eller sit eget sommerhus, men de mangler måske de professionelle kompetencer der kræves for at kunne udføre et godt stykke arbejde. Uanset hvad dine ambitioner er, så findes der faktisk en god løsning for dig. Den kan du læse meget mere om her. 

Har du lyst til at bygge dit eget sommerhus?

Alle danskere drømmer om sommerhusidyllen ved vandet eller på landet. Uanset hvor du vil have sommerhus henne eller hvad slags type sommerhus du drømmer om, om det skal være stort eller lille, luksuriøst eller enkelt, så findes der faktisk hjælp at få, hvis du gerne vil have et sommerhus. Du behøver nemlig ikke at gå ind i det besværlige købemarkedet for at få et sommerhus. Ej heller skal du leje et sommerhus til evigt tid, når du vil have dit eget. Der er som nævnt mange der drømmer om selv at kunne bygge sit eget sommerhus, som man gjorde før i tiden. Måske har man gode minder fra en barndom i et sommerhus som farfar byggede selv, eller man har brug for et projekt. Et byggeri er et produktivt projekt som man kan lære meget af at udføre selv. Der findes mange der har byggekvalifikationer uden at være certificerede tømrere eller lignende, men det kan alligevel være, at man skal have en lille smule hjælp til nogle bygtekniske ting, hvis man skal bygge sit eget sommerhus.

Hvad gør man så?

Hvis man gerne vil bygge sig eget sommerhus, men har brug for lidt professionel assistance kan man kigge nærmere på det der kaldes medbyg. Medbyg er for dem der ønsker at gennemføre dele af projektet selv. Det at bygge selv kan give dig en ejerfornemmelse og en følelse af tilhørighed til det du laver. Det at have gjort noget selv kan også være en samlende oplevelse for et par eller for en familie der gerne vil have et fælles projekt. Uanset hvad din motivation er for at bygge sommerhus eller dele af et sommerhus, så kan medbyg være den perfekte løsning.

Hvad er medbyg?

Rent praktisk er medbyg en løsning hvor du er med på byggeprojektet eller dele af byggeprojektet, men overlader enkelte dele af byggeprocessen til professionelle. Skovs fritidshuse specialiserer i medbyg, og kan tilbyde praktiske løsninger for dig der gerne vil være med til at bygge det helt perfekte sommerhus.

En stor fordel når man vælger at bygge selv er at man kan få et helt unikt sommerhus i tråd med dine ønsker, smag og behov. Det bliver på mange måder et specialtilpasset sommerhus, i stedet for bare at slå sig til ro med det I kan finde på lejemarkedet eller købemarkedet. Man kan tage udgangspunkt i Skovs fritidshuse’s plantegninger, eller lave noget helt fra bunden af – så det bliver helt skræddersyet. Det kan være rart at have en plan at gå ud fra og finde en grundlæggende løsning som I så kan tilpasse og bygge på efterfølgende.

Det er også en god ide at opsøge professionelt som Skovs, hvis man gerne vil have god rådgivning og få tips fra professionelle om hvilken løsning der vil passe bedt for dig eller jer. Hvis man bestiller medbyg herigennem, bliver man rådført af professionelle under hele processen. Der er også en tegnestue og håndværkere, der sikrer at projektet bliver ført i havn.

Den mest almindelige løsning når man bestiller medbyg er et såkaldet råhus. Det er en bygning der er færdig udvendig og så fuldfører man resten selv og bygger på eventuelle terrasser og lignende. I tillæg kan man få virksomheden til at lave isolering og andre tekniske ting i huset. Det vigtigste er at du kan få det sommerhuset du drømmer om, og et råhus er det perfekte udgangspunkt for et fælles projekt eller en fælles ambition om at skabe noget sammen. At have et fælles projekt kan skabe mening i en måske ensformig arbejdshverdag, at skabe noget og føle sig produktiv, at se noget vokse – det er alle ting som vi sætter pris på som mennesker, og som bliver ekstra tydeligt, når man bygger noget op. Dette er nok noget af grunden til at medbyg er en populær løsning for dem der ønsker det perfekte sommerhus.

Del artiklen

Comments are closed.