Der er mange gode grunde til at reducere energiforbruget i hjemmet. For det første sparer du mange penge i det lange løb, som kan bruges på andet sjovt. For det andet er det også langt bedre for miljøet at spare på energiforbruget. Hvis du har mange CO2-udledende energikilder i hjemmet, er der en lang række ting, du kan gøre for at mindske udledningen af drivhusgasser.

Tjek standby-funktionen på dine apparater

Apparater som fjernsynet eller computeren har funktioner, hvorigennem de kan gå på standby. Hvis du vil reducere dit energiforbrug, så er standby-funktionen på apparaterne et godt sted at starte. I stedet for at apparaterne står og trækker strøm, er det bedre at slukke helt på kontakten. Det kan i sidste ende være med til at spare dig for mange penge. Du kan finde flere gode tips til at reducere energiforbruget i hjemmet på energitips.dk.

Bruger du elsparepærer eller LED-belysning?

Det er vigtigt at have god (funktionel og praktisk) belysning i hjemmet. Hvis du vil reducere dit energiforbrug i hjemmet, er det dog mindst lige så vigtigt at tænke over, hvilken type pærer du bruger. Elsparepærer eller LED-belysning sparer betydeligt mere strøm end en glødepære. Elsparepæren og LED-belysning er dog også betydeligt dyrere end glødepæren. På den lange bane har de to energibesparende pærer en længere levetid, og derfor kan det over tid betale sig at investere i dette.

Korte bade

Når det kommer til vandforbrug, er badet en af de helt store syndere. Mange mennesker elsker at stå inde under den varme bruser og tage lange bade. Det er dog en af de poster, hvor der nemt kan spares på energiforbruget. Det handler bare om at omstrukturere sine vaner. Kortere bade kan altså være med til at spare dig for penge.

Hold en jævn temperatur i hjemmet

Du kan virkelig spare penge på din varmeregning ved at sørge for, at dine radiatorer er indstillet korrekt. Du skal selvfølgelig ikke sidde i hjemmet og fryse, men det er bedst, at alle radiatorerne står på en lavere temperatur. Hvis der kun er én radiator, der står og brænder igennem, kan det i længden koste dyrt på regningen. Det er altså vigtigt, at du finder en middelvej.

Tjek køleskabets temperatur

Hvis du vil reducere dit energiforbrug, kan du tjekke, om køleskabets temperatur er indstillet korrekt. Det er vigtigt, at du indstiller dit køleskab efter den anbefalede temperatur, som er 5 grader. Hvis du indstiller dit køleskab til en lavere temperatur, skal den bruge mere energi på at køle det ned. Det samme gælder også for fryseren, som anbefales en temperatur på -18 grader. Ligesom med køleskabet skal fryseren bruge langt mere strøm på at køle fryseren ned, hvis den bliver indstillet til en lavere temperatur.

Del artiklen

Comments are closed.