Fest på budget: billig mad og drikke til festen

0

Som udgangspunkt er det ikke ligefrem billigt at holde en fest. Nogle af de helt store udgifter kommer i forbindelse med mad og drikkevarer, hvilket ofte skal købes ind i store mængder. Det er dog muligt at spare nogle penge på disse poster. Hvordan, kan du læse lige her.

Hold øje med tilbudsaviserne

Det giver måske lidt sig selv, at man skal holde øje med gode tilbud, når man er ude efter at spare penge, men det er alligevel værd at nævne. Der er mange penge at spare, hvis man slår til, når ting, der normalt er dyre, pludselig bliver sat ned. Især når man skal købe både mad og drikkevarer i store mængder – hvilket man ofte skal i forbindelse med en fest – kan det betale sig at holde udkig efter de gode tilbud. Man kan let komme til at spare et par hundrede kroner eller mere, når man køber meget på én gang, og det er også en slags penge, som sagtens kan bruges på noget andet i forbindelse med festen. Husk altså at lade være med at smide de tilbudsaviser, du normalt ikke kigger i, i skraldespanden, når du skal til at købe ind til festen. Det kan være, at der pludselig dukker et godt tilbud op. Hold også øje med de butikker, du normalt ikke handler i, for det kan også sagtens være, at de pludselig har tilbud på det, du lige står og mangler.

Kør over grænsen

Man kan selvfølgelig holde øje med tilbudsaviserne alt, hvad man vil, men lige meget hvor umage man gør sig for at finde mad og drikkevarer billigt, så bliver det sjældent ligeså billigt, som når man starter bilen og kører en tur sydpå. Grænsehandel i Tyskland er populært blandt mange danskere, og det er bestemt ikke uden grund. Det bliver især brugt flittigt, hvis man skal holde fester, hvor der skal købes drikkevarer og snacks ind i store mængder. Derfor er det noget, du i den grad bør overveje, når du er ude på at holde prisen nede på præcis disse ting, næste gang du holder fest. Det er primært drikkevarerne, man har til fordel at købe på den anden side af grænsen, da de fås til en billigere pris end herhjemme og også kan købes i større mængder samtidig. Chips og slik er dog også langt billigere, hvis man krydser grænsen, så det bør man tage med, når man alligevel er afsted.

Få maden leveret af et cateringfirma

At få maden leveret udefra er ikke kun en god måde at spare tid på; det kan også være en god måde at spare penge på. Leder man de rigtige steder, er det muligt at finde et cateringfirma, som kan lave alt maden og levere den til festen på selve dagen til en billigere pris, end hvad man selv kan gøre det til. Forskellen er ikke altid særlig stor, men når man tager alt den tid, man kan spare, med i betragtningen, kan det være en rigtig god løsning. Så skal man ikke selv købe råvarer ind i store mængder, og man skal vigtigst af alt ikke selv bruge tid på at lave maden. Så har man tid til at bruge mere energi på at spare andre steder, blandt andet på drikkevarer – for eksempel ved at bruge meget tid på et lede efter gode tilbud.

God og billig barløsning

En fest er ikke fuldendt uden en god bar. Det er dog ikke altid helt billigt, men hos cocktailkursus.dk kan man sagtens få catering til festen, som ikke sprænger budgettet. Så skal man ikke selv stå for den del af drikkevarerne, og man sparer sig selv for en del travlhed under festen, når alle gæsterne skal serviceres samtidig. Er der en bar og en bartender, har gæsterne nemlig helt selv muligheden for at vælge, hvad de vil drikke, og hvornår de vil drikke det. Drikkevarerne skal dog holdes kolde, men i stedet for at investere i et ekstra køleskab til formålet, kan man købe nogle store poser med isterninger og/eller knust is. Det kan man finde til en god pris hos istilfest.dk.

Del artiklen