Højbede har stået – og står fortsat – i høj kurs blandt danskere med grønne fingre. Det hænger naturligvis sammen med, at de såkaldte højbede byder på en lang række unikke fordele. Netop højbedenes mange egenskaber og fordele er noget, som vi vil kigge nærmere på i dag. Overvejer du derfor at investere i højbede, så er du landet på den rette side. Sæt dig godt til rette og nyd læsningen.

Anbefaling: Zinkbakken.dk – Billigt højbed

Slip delvist for ukrudt

Selvom du er født med grønne fingre, så kan vi næsten ikke forestille os, at du er begejstret for at fjerne ukrudt i tide og utide. Derfor vil det sandsynligvis passe dig glimrende, at du delvist kan slippe for at døje synet af ukrudt, hvis du investerer i et højbed. Man kan måske ikke helt undgå problemet med ukrudt, men med et højbed er det ikke desto mindre muligt at minimere mængden af ukrudt. Mængden af ukrudt er som regel minimal, idet ukrudt, takket være bedenes afgrænsning, har svært ved at sprede sig fra jord til bed. Det er da en fordel, som vil noget.

De sikrer en sundere arbejdsstilling

Med et højbed er det ikke kun muligt at slippe for at skulle bekæmpe store mængder ukrudt. Du kan også glæde dig over, at bedene, takket være deres praktiske højde, sikrer en sundere arbejdsstilling. En sund arbejdsstilling vil forhindre, at du udvikler knæ- og rygsmerter. Lider du i forvejen af rygproblemer, så kan du med fordel vælge et ekstra højt bed, så du ikke skal bukke dig længere ned end højst nødvendigt. Der er masser af fine muligheder.

De holder snegle og andre skadedyr væk

En helt tredje markant fordel ved højbede er, at de effektivt holder snegle og andre skadedyr væk fra dine blomster, grøntsager og krydderurter. Skulle du mod forventning opleve sneglebesøg, selvom du har taget dine forholdsregler ved at købe højbede, så kan du udstyre dine bede med en særlig form for sneglestop. Du kan med god grund eksperimentere med forskellige løsninger.

Kickstart sæsonen tidligere

Som den heldige ejer af et eller flere højbed(e), kan du starte dyrkningssæsonen tidligere end dine naboer. Det hænger sammen med, at jorden i højbede opvarmes hurtigere end jorden i andre bede. Ergo er der rig mulighed for at forlænge sæsonen i køkkenhaven – med denne forholdsvis billige løsning. Hvor tidligt du kan gå i gang afhænger dog af mange ukendte faktorer såsom vejrforhold. Det er om ikke andet en nævneværdig fordel.

Del artiklen