I dag findes der rigtig mange forskellige energikilder, hvoraf nogle er mere miljørigtige og billigere i drift end andre. Foruden energi via vindkraft kan man skabe energi ved brug af biomasse, solenergi, kul, olie, naturgas og meget mere. I dette blogindlæg skal det dog ikke handle om hverken naturgas, olie eller nogle af de andre nævnte energikilder. Det skal derimod handle om vindenergi, som efterhånden er en meget udbredt energikilde i store dele af verden.

Hvilke fordele og ulemper er der ved vindenergi? Det vil vi fortælle dig alt om i dette blogindlæg. Måske overvejer du at investere i en vindmølle og derfor gerne vil kende til vindmøllens forcer.

Fordele

  • Positiv indvirkning på folkesundheden
  • Er en god investering (tjener sig selv hjem 80 gange cirka)
  • Er med til at fremme beskæftigelsen
  • Er en fremtidssikret energikilde

Ulemper

  • Udskældes for et højt støjniveau (gælder især ældre vindmøller)
  • Kendt for at skabe skygger (skaber klager fra nabohuse)
  • Kan have en negativ indvirkning på boligværdien (hvis man bor tæt på en vindmølle)

Hvad er konklusionen?

Så er vindenergi en god eller dårlig energikilde? Det er der blandede meninger om. Her på siden er vi fortalere for vindenergi, men vi lægger ikke skjul på, at vi også ser en række ulemper ved denne energikilde. Dog er der fordele og ulemper ved alle tænkelige energikilder, hvorfor dette i sig selv ikke er så alarmerende. Ulemperne ved vindmøller er trods alt ret begrænsede.

I dag bruges der mange ressourcer på at sikre, at vindmøller holder så lang tid som muligt, og at de producerer så meget energi som muligt. Da en vindmølles levetid har meget at sige i forhold til, om det er en god eller dårlig investering har betydet, at der tænkes i beskyttelse af vindmøller som aldrig før. Leading Edge Protection er en af de løsninger, som man bør kigge nærmere på, hvis man gerne vil sikre den bedste beskyttelse med henblik på at forlænge levetiden.

Om man vil det eller ej, så slipper man ikke for at høre om vindenergi lige foreløbigt. Det er trods alt en energikilde, som er svær at undvære. Hvilken fremtid spår du for de kære vindmøller?

Kilde: PolyTech A/S – Læs mere om leading edge erosion her (Rain erosion testing)

Del artiklen

Comments are closed.