Som ny på boligmarkedet kan det være vanskeligt at overskue, hvordan du finder den helt rette bolig. Og det kan virke endnu mere vanskeligt at forestille sig, hvordan du nogensinde skal nå frem til en færdigindrettet bolig. Der er utrolig mange beslutninger, valg og ting at tage stilling til undervejs. Hvor skal du starte, og hvor skal du slutte?

Læs med i dette indlæg, hvor vi giver dig et par gode råd til, hvordan du kommer bedst muligt fra boligsøgning til boligindretning – gennem tre steps.

1) Målrettet boligsøgning kræver grundig behovsafklaring

Det første trin i processen omhandler selve boligsøgningen og -købet. Her gælder det om ikke at spilde tiden unødigt, men målrette din søgning bedst muligt. Dette kræver i første omgang, at du laver en grundig afklaring af dine behov, ønsker og krav til boligen.

Hvilken type bolig skal det være? Hvor mange kvadratmeter ønsker du? Vil du have (gård)have, terrasse eller altan? For slet ikke at snakke om den geografiske beliggenhed. Der er selvsagt stor forskel på, om du er på udkig efter ledige boliger i Esbjerg og vestpå, eller om du søger lejlighed, kollektiv eller bofællesskab i storbyerne på Sjælland eller Fyn.

Mange af disse beslutninger vil typisk være defineret af forhold såsom dit arbejde, studie, familierelationer, kæreste og lignende vigtige omstændigheder. Så snart du har foretaget dette afklaringsarbejde, vil du naturligt have indsnævret dit boligsøgefelt. Og så er der ikke langt til boligkøbet.

2) Find det møblement, der matcher din pengepung

Når først boligkøbet er på plads, er det næste skridt selve boligens inventar – ikke mindst møblementet. Hvis ikke du i forvejen har siddet i en bolig af tilsvarende størrelse forinden, vil du formodentlig skulle ud og investere i nye og flere møbler. Her er det afgørende, at du tager et kig på dit økonomiske rådighedsbeløb set i forhold til det boliglån, som du formodentlig har optaget. På den måde kan du sikre dig, at du ikke køber møbler for en formue, som din pengepung reelt set ikke kan matche.

3) Få styr på boligens udstyr – og indretning

Når møblerne er på plads, kommer du endelig til det sjove step: Selve boligindretningen. Det er her, hvor du kan sætte et personligt præg på din bolig – blandt andet ved at erhverve dig netop dét udstyr, der afspejler dig, dine interesser og værdier. Er du kunstinteresseret, kan du investere i malerier til væggene. Elsker du computerspil og gaming, kan du indrette et vaskeægte gamerværelse. Eller er du en vaskeægte mad- og bageentusiast, kan du optimere dit køkken med alt lige fra smarte kombinationsovne til multifunktionelle røremaskiner. Du kan finde en god test af røremaskiner på Koekkenunivers.dk.

Med ovenstående tre steps kan du måske komme nemmere fra boligsøgning til færdig boligindretning.

Held og lykke.

Del artiklen

Comments are closed.