Nogle gange skal der bare ske noget nyt i din bolig. Det er som om øjnene keder sig, når de kigger rundt. Kender du den følelse? Så læs med her. Der skal faktisk kun ganske få ting til puste nyt liv i din boligindretning.

Flyt rundt på møblerne

Har du overvejet, hvorfor dine møbler står som de står? Måske har de bare stået sådan siden, I flyttede ind? Så er det tid til at ’ryste posen’! Sæt en eftermiddag af – gerne sammen med en stærk ven – og placér møblerne anderledes. Det kan være hele stuen skal spejlvendes? Eller måske er der nogle møbler, du faktisk gerne vil skille dig af med for at få mere luft og lys i rummene. Giv din ’nye’ stue et par dage, før du beslutter dig endeligt. Møblerne kan jo heldigvis flyttes rundt alle de gange, du vil.

Pendler kan skabe hyggelige kroge i dit hjem

Pendler kan slet ikke undværes i boligen. En pendel er en lampe, der hænger ned fra loftet, og som giver et godt, fokuseret lys fx over spisebordet eller sofabordet. Men pendler kan mere end bare kaste lys over et bord. De er rigtig gode til at skabe hyggelige kroge i dit hjem. Køb en pendel og hæng den op i loftet i et mørkt hjørne af stuen. Det giver en stemningsfuld belysning, når der er lys fra flere lyskilder i et rum, og du vil få udnyttet alle kroge i hjemmet. Måske kan det inspirere dig til at lave en skøn læsekrog eller en lille hygge-zone til børnene med tæpper og puder?

Stilrene gardiner med praktiske funktioner 

Nye gardiner kan give dit hjem et helt andet udtryk. Særligt hvis du slet ikke har gardiner, eller hvis dit hjem er udstyret med gardinstænger til stofgardiner. Et hjem uden gardiner virker både tomt og ’ufærdigt’, mens de ’gammeldags’ gardiner i stof omvendt virker tyngende – og gardinstangen irriterer øjet. Der findes heldigvis mange andre typer gardiner i dag, som både er enormt funktionelle og elegante. Rullegardiner, plisségardiner og lamelgardiner fås med et hav af forskellige funktioner. Du kan få nogle i et let materiale, som lader lyset komme igennem, men som samtidig skærmer for nysgerrige blikke. De er rigtig gode til leverummene, mens det i soveværelserne er rarest med mørklægningsgardiner. Mange renoverede eller nybyggede huse har gulv-til-loft vinduer, og her er de smarte lamelgardiner lige i øjet. De kan drejes i lige den vinkel, du synes – fra helt åben til helt lukket. Det er smart, når man skal skærme solens stråler, som kan være meget påtrængende i store vinduer.

Del artiklen

Comments are closed.