At have hund i en lejlighed kræver til tider lidt planlægning og ommøblering. En lejlighed har som bekendt nogle lidt andre forudsætninger, end et stort hus har, og derfor må man som hundeejer tænke i kreative løsninger. Er du på jagt efter inspiration og gode idéer, så kan denne artikel måske hjælpe dig i rette retning. Nedenfor kommer der i hvert fald en række gode bud på, hvad du som hundeejer kan gøre for, at din nye hundehvalp føler sig hjemme i de nye omgivelser.

Hold indretningen af din lejlighed åben og luftig

Når du indretter din lejlighed efter din hunds behov, er det vigtigt, at du lader de store åbne rum dominere frem for små snævre gange. Dette skal til for, at du ikke mister din nye hvalp af syne, og for at din hund ikke ud af det blå beslutter sig for at besørge i en trang krog, du ikke kan nå.

Når det kommer til renlighedstræning af din nye hvalp, er indretningen naturligvis også vigtig. Som nævnt ovenover, så er det nemlig nemt at slippe de små hvalpe af syne, og herfra kan der nemt opstå små kriser i hjemmet. Vi foreslår derfor, at al inventar, der måtte være i lejligheden, flyttes op til væggene. Det vil sige, at der ikke må være luft mellem væggen og sofaen eller tv-bordet. På denne måde undgår du de små udfordringer, hvis du skulle miste din nye hvalp af syne.

Derudover er det også en kæmpe fordel for din renlighedstræning af din hvalp, at der ikke ligger frit tilgængelige ledninger eller tæpper fremme, der kan gå i stykker. Yderligere inspiration kan findes her: Hvalpe renlighedstræning i lejligheden

Tilføj et hundehjørne i lejligheden

For at din hund kan føle sig velkommen i de nye omgivelser, kan det være en fordel at bygge et lille hundehjørne i din lejlighed. Dette hjørne kan bestå af en hundekurv og en lille ekstra kurv til din hunds legetøj. Her kan din hund trække sig tilbage, hvis det skulle blive nødvendigt. Når det kommer til din hunds mad- og drikkeskål, så anbefaler vi af hygiejnemæssige årsager at placere disse tæt ved køkkenet. Her er der også nemmere adgang til hundemaden, der typisk vil ligge i et nærliggende skab eller skuffe. Så længe din hund har sit eget lille hyggehjørne, er vi sikre på, at den nok skal føle sig godt tilpas.

Del artiklen