Gode råd til at reducere dit varmeforbrug

0

Har du længe skullet betale en lidt for dyr varmeregning, og ønsker du at gøre noget ved dette problem? Vi er mange, der i virkeligheden betaler alt for meget for varme, fordi vi ikke er bekendt med, hvordan man reducerer forbruget af varme. Af denne grund vil vi gerne give dig nogle gode råd til, hvordan du kan minimere dit varmeforbrug fremover. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, og miljøet samt pengepungen vil takke dig for din indsats.

Overvej at investere i et pillefyr

Hvis du i øjeblikket får varme i huset ved hjælp af et olie- eller gasfyr, kan vi anbefale dig at overveje en ny investering til hjemmet. Vi foreslår, at du kigger på, hvorledes det såkaldte pillefyr kan hjælpe dig med at spare penge og undgå unødig spild. Et pillefyr fungerer nemlig på den måde, at det kun producerer varme, når der er brug for det. Den producerer modsat mange andre energikilder ikke en masse overskydende varme, og det er sågar et klimavenligt alternativ. Der er rig mulighed for at finde et moderne pillefyr på nettet, hvis interessen er der.

Små ændringer i hverdagen

Når det handler om at reducere sit varmeforbrug i hjemmet, vil selv de mindste ændringer i hverdagen kunne gøre en stor forskel. I Danmark har vi for eksempel en lang og sej vinter med temperaturer, der ligger langt under frysepunktet. I den anledning tænder vi selvfølgelig for vores radiatorer og gulvvarme, men vi må ikke glemme, at vi også har en lang og dejlig forårs- og sommerperiode. I denne periode er det muligt at spare på varmen, hvis du med jævne mellemrum gør dig selv opmærksom på, hvordan og hvor meget varme du vil have i huset. For eksempel er det de færreste, der har brug for gulvvarme, når vi går ind i forårs- og sommermånederne. Her skal du endelig bare skrue ned for varmen, når du føler den overflødig. Det samme gælder for radiatorerne. Du har dem måske sat på en konstant lav varme i de varmere måneder, og her foreslår vi, at du slukker helt for dem. Du vil ikke kunne mærke den store forskel på varmen i hjemmet, men vil straks kunne se det på varmeregningen.

Sidst, men bestemt ikke mindst, bør du tænke over dit forbrug af vand. Dette gælder især i forbindelse med dine bruse- og karbade. Langt de fleste af os vil finde det varme brusebad overflødigt. Det er heldigvis nemt at regulere på varmen og dermed skåne varmeforbruget. Noget andet der gør sig gældende for dine brusebade er også mængden af vand, der går til spilde. For eksempel går der en masse vand til spilde, hvis du ikke slukker for vandet, når du sæber dig ind eller barberer dig.

Del artiklen