Hverdagen kan være meget kaotisk, nogle gange, men mange upraktiske valg kan gøre altid meget mere besværligt læs her om tips til at gøre hverdagen nemmere og mere praktisk.

Plastik?

I dag ved vi alle, at plastik ikke er en særlig god ting, men ud over at være utrolig dårligt for miljøet, er det også upraktisk. Indkøbsposer er dyre, og svære at bære. Det kan ofte komme til at gøre ondt i hænderne, hvis man skal gå længere end 10 meter.

Man kan købe en taske, det er mere praktisk og mere miljøvenligt. Et endnu mere praktisk valg kunne være at købe en taske med hjul, indkøbet bliver meget nemmere, hvis du har en indkøbsvogn med dig. Der er en del fordomme en sådan nogle, men hvis du kigger, kan du finde nogen, der er lige din stil.

Nemme kontanter

At have kreditkortet med sig er i dag selvfølgelig en helt almindelig ting, men hvad, hvis du ikke kan bruge kreditkortet. I boder eller mindre butikker er det ofte svært at betale med kreditkort, men de tager ofte MobilePay eller lignende.

Det er rigtig praktisk at have MobilePay på sin mobil. Ud over at være praktisk er det forsikrende, så du ved, at du altid har penge lige ved hånde. Du behøver ikke bekymre dig om at huske kreditkortet.

Hundelufter

Kan du se, at der venter dig nogle lange dage på arbejdet, hvor det vil knibe med at komme hjem og lufte hunden, så book en hundelufter.

De fleste på markedet tilbyder daglige lufte ture samt lange lufte ture af flere timers varighed, som kan være svært at presse ind i en travl hverdag. Smart. Gå på jagt på nettet, og find en hundelufter i dit nærmiljø.

Du kan også lave en lille seddel og hænge op på en lygtepæl ved supermarkedet. Mange unge vil meget gerne have chancen for et hundelufter‐arbejde.

Takeaway

På de fleste restauranter kan du ringe og bestille, men det er ikke alle, der bringer ud. Det mest praktiske er at installere end app, der repræsenterer flere forskellige restauranter. På den måde kan du bestille mad fra sofaen efter en lang dag.

Madlavningen kan ofte stresse, og hvis du ikke altid vil have det pres på dig at skulle lave mad hver dag. Er takeaway ofte en nemmere løsning, efter en lang dag.

Shop online

De fleste har vænnet sig i hvert fald til at shoppe lidt tøj en gang imellem på nettet, men mange andre ting kan faktisk købes på nettet. Madvarer er en ting, som kan købes på nettet. Det er ikke alle dage, at man har tid til at købe ind, men maden kan købes og leveres, uden at du behøver bekymre dig for meget over det.

Meget andet kan også købes på nettet, de fleste ting faktisk. Det er meget hurtigere og bare gøre det fra sofaen, og meget mindre krævende. Butikker med mange mennesker, høj musik, og ikke det store udvalg er ikke altid en behagelig oplevelse.

Derudover er det ofte også meget billigere på nettet, da virksomheden ikke har ligeså mange udgifter.

Planlæg hverdagen

Hvornår er det nu, svigermor holder fødselsdag? Hvornår var der fællesspisning på skolen? Og hvornår var det, manden skulle på kursus? Opret en fælleskalender med din mand og børn, hvis de er store nok til at have individuelle aftaler, så I altid har styr på hinanden.

Det gør hverdagen så meget nemmere, end at I altid skal koordinere med hinanden og ændre aftaler, som I er kommet til at lægge oven i allerede aftalte arrangementer. Google har en fælles kalender, men også imellem er god.

Stå tidligere op

Når jeg på foredrag nævner den her som en vej til at få mere tid, er der altid nogle B-mennesker, der bliver blå i hovederne. Det er meget forståeligt, men hvis man går i seng kl. 3 om natten og sover indtil 10 minutter, for man skal afsted. Går man glip af hverdagens goder, og uanset, om man skal aflevere børn i skole og institutioner, eller selv møde på job til et bestemt (og tidligt) tidspunkt, så har mange af os en morgen, hvor vi skal nå en masse på kort tid. Det giver en stresset morgen, og en følelse af ikke at have tid nok.

Hvis vi i stedet står lidt tidligere op, så der er tid til en ekstra kop kaffe at læse, skrive, dyrke yoga, eller hvad der nu giver os glæde jo bedre bliver hele vores dag. Så har vi haft vores egen tid, som ingen kan tage fra os, uanset hvad resten af dagen måtte byde på af fortrædeligheder.

Comments are closed.