Ønsker du en sund hverdag, hvor de 6 stykker frugt og grønt glider let og sikkert ned hos alle? Så har du måske allerede kigget på en saftpresser, saftcentrifuge eller en slowjuicer, for at kunne drikke det grønne frem for at skulle spise det hele.

Men, hvad er egentlig forskellen på de forskellige former for juicers og saftpressere? Markedet er fyldt med for skellige modeller og forskellige former af maskiner, der allesammen skal hjælpe med at gøre frugt og grønt til juice – men hvilken er den bedste?

Hvad er en slowjuicer?

En slowjuicer en lige præcis det, som navnet peger på, nemlig en juicer, der arbejder langsommere end de almindelige juicers.

Hvor en helt almindelig juicepresser har et omdrejningstal på mellem 8000 og 12000 omdrejninger i minuttet ligger en slowjuicers omdrejningstal helt nede på omkring 40 til 80.

Det betyder, at der ikke bliver tilført ilt til juicen og den dermed ikke skummer eller skiller, som man ellers ofte oplever med juicen fra de almindelige pressere og saftslynger.

Det betyder også at du med en slowjuicer kan få op til 95% af de sunde egenskaber med ned i glasset – og have den stående 2-3 dage i køleskabet uden den bliver dårlig.

Sundt liv

Hvordan vælger du den rigtige slowjuicer?

Hvis du skal i gang med at juice, så kan en slowjuicer virke som en stor investering, så derfor er der mange, der vælger at starte med en billigere model. Det kan du også sagtens gøre, men hvis du ønsker at få det mest mulige ud af tingene fra starten, så bør du vælge en slowjuicer.

Der er en række ting du kan tage med i dine overvejelser, når du skal finde ud af, hvad dit behov er og hvor meget du skal lægge til side:

  1. Hastighed: Jo hurtigere din juicer kører, jo hurtigere bliver din juice færdig, men det har også indflydelse på kvaliteten
  2. Næringsindhold: Når din juicer kører hurtigt bliver juicen varm og derfor går en del af både vitaminer og mineraler tabt i processen
  3. Pris: Hvor meget ønsker du at investere i din juicer – en slowjuicer er den dyreste version på markedet, men det er også den, der giver mest
  4. Støjniveau: Jo hurtigere din juicer kører, des mere vil den larme
  5. Rengøring: Jo færre dele din juicer består af, des lettere er den af rengøre

Når du kan svare på de ovenstående spørgsmål kan du hurtigt finde den juicer, der passer til dig og din familie.

Del artiklen

Comments are closed.