For mange mennesker kan det at holde sin have i god stand være en stor og til tider måske endda uoverkommelig opgave. Faktum er dog, at hvis man ønsker at bevare eller måske endda øge sin boligs værdi, er haven en vigtig bestanddel. Potentielle købere ønsker at kunne træde ind på din grund og se, hvordan deres fremtidige tilværelse vil udspille sig. En fremtid, der med sikkerhed vil virke mere indbydende, hvis den lægger op til lune sommeraftener med grill og røde jordbærbede i stedet for krat, tidsler og krakelerede fliser. Uanset om du planlægger at sælge din bolig snart eller blot har et ønske om at opretholde dens værdi mange år fremover, kan du få gavn af at holde en flot have med fokus på de følgende tips.

Få styr på det grønne

En have, der bidrager til husets værdi, behøver ikke nødvendigvis at være et prestigeprojekt, der kræver timevis af pleje og arbejde. Den vigtigste og også mest iøjnefaldende faktor for dette er, hvorvidt haven generelt ser velholdt ud. Dette betyder også grundlæggende, at hvis overskuddet, tiden eller interessen for havearbejde ikke rækker til det store, skal du simplificere din have. Hvis trimning af buske og vanding af blomster eller planter virker uoverskueligt, bliver det sandsynligvis heller ikke gjort. Et alternativ kan være at fjerne sådanne ting og i stedet anlægge en græsplæne, der blot kræver en plæneklipper for at se indbydende og ordentlig ud. Ved på den måde at forenkle haveprojektet til noget overkommeligt kan du bidrage til, at den på længere sigt vil fremstå mere velholdt og værdiskabende for din bolig.

Udnyt vand til din fordel

At anlægge vand er måske ikke det første, der falder dig ind i forbindelse med en forskønnelse af haven. Ikke desto mindre kan det være en nem måde at få din have til at skille sig ud for dig selv, din familie eller potentielle købere. At anlægge en mindre havedam kan både berige dyrelivet i din have og ydermere udstråle en helt særlig ro og hygge, som kun rindende vand kan. Hvis du er vild med netop rislende vand i haven, kan du supplere med et springvand i selve dammen eller et andet sted i haven. Springvand med solcellepaneler er særligt gode til dette, da de selv genererer den nødvendige strøm og ser fine ud i haven. Sådanne springvand finder du på denne hjemmeside.

Lad ikke fliser stå til

Revner i ydermurene af dit hus kan betyde større underliggende problemer. Dette er du dog som boligejer nok allerede klar over. Men er du klar over, hvad dårligt vedligeholdte fliser kan betyde for indtrykket af din bolig? Revnede, krakelerede eller ødelagte fliser på din terrasse, sti eller indkørsel kan være bidragende til at få din bolig til at virke forsømt. Sørg derfor for at sætte tiden af til at holde disse arealer i orden. Fjern planter, der vokser mellem fliserne, sørg for at rense dem for misfarvninger, og hvis en flise skulle vise sig at gå i stykker, så skift den ud med en ny. Det virker måske omfattende, men det vil utvivlsomt gøre en stor forskel for synet af din bolig.

Del artiklen

Comments are closed.