En altan kan være god og praktisk at have, hvis man bor i lejlighed, men som en have eller terrasse kræver den også en del arbejde og vedligeholdelse, før den er klar til grillaftener med vennerne eller de lune sensommerdage.

For mange bliver altanen tit overset i mængden af praktiske ting, der skal gøres indenfor, og det er derfor ikke altid, at altanen opnår sit fulde potentiale. Gør dig selv den tjeneste i år at bruge en dag eller to på at få gjort din altan helt klar til sommer. Vi garanterer, at det arbejde, du gør nu, vil komme dig og din altan til gode, da du får mere lyst til at opholde dig derude samtidig med, at din altan vedligeholdes og kan holde flere år endnu.

Vi giver dig her et par råd og tips til, hvordan du kan vedligeholde din altan bedst muligt og friske den op, så den bliver fuldstændig sommerklar.

Rengør altanen godt og grundigt

Inden du begiver dig i kast med den sjovere del af forberedelserne, så er det vigtigt forinden at rengøre altanen godt og grundigt for alger og skidt. En altan møder meget forskelligt vind og vejr i løbet af året, og det sætter sine spor, mere end man måske lige tror. Sørg for at fjerne alle tingene, der står på altanen og rengør herefter gulv, gelænder, lister og altandør i almindeligt sæbevand. Vær opmærksom på, at altaner med trægulve kræver ekstra vedligeholdelse, da træ er mere udsat end aluminium eller stål, og at træ også vil have rigtig godt af olie en gang om året i forbindelse med rengøringen. Mens du har alle møblerne væk fra altanen, kan du med fordel også tjekke, om der er nogle praktiske ting, der skal laves på altanen. Er der hængsler, der skal smøres, ridser, der skal males, eller ting, du længe har tænkt på at ville gøre, så er det nu, det er smartest at få dem gjort.

Udnyt pladsen bedst muligt

Nogle altaner er større end andre, og det kan være svært at få det hele til at være på så få kvadratmeter. En vigtig ting, man skal huske på her, er, at en altan er meget mere end blot gulvarealet. Vær gerne kreativ og prøv at finde en måde at udnytte væggene eller gelænderne bedst muligt, så du kan udnytte den plads, du har. På den måde kan du integrere altanen meget mere som en del af lejligheden, og du kan tænke i praktiske løsninger, som kan justeres alt efter, hvad du ønsker at bruge altanen til.

Skab en god atmosfære

En ting er vedligeholdelse, en anden er at gøre altanen til et sted, man gerne vil opholde sig. Altanen kan være et frirum, og hvis man forstår at indrette den i en hyggelig og behagelig stil, så kommer du med garanti til at bruge meget mere af din tid derude. Pift din altan op med lækre loungemøbler, som inviterer på hygge og afslapning. Du kan eventuelt kaste dig ud i at bygge dit eget møbel eller polstre dine egne hynder, som nemt kan tages ind, hvis der bliver dårligt vejr. Find lækre møbelstoffer og materialer her hos TM Materialer. Efter de helt rigtige møbler er fundet, er det blot at pynte altanen med smukt nips, en masse farverige planter og personlige genstande, der kan skabe en god og behagelig atmosfære.

Del artiklen

Comments are closed.