At vælge de helt rette møbler gør store forskelle, når man har en funktionsnedsættelse, for de kan være afgørende for ens komfort i løbet af både dagen og natten.

De rette møbler finder man først og fremmest ved at tænke over, hvilke behov man har. Er det for eksempel mest, mens du sover eller arbejder, at du har brug for ekstra god komfort? Og hvilken form for funktionsnedsættelse har du?

Møbler med hjælpsomme funktioner

Standard møbler er ikke altid så gode, når man har en funktionsnedsættelse, heller ikke engang de dyre af dem, for de er sjældent til for at tilgodese denne type problemer. Man bør derfor overveje specifikt at være på udkig efter møbler med hjælpsomme funktioner. Det gælder eksempelvis elevationssenge, så man både kan ligge godt og have nemmere ved at komme ned i og op fra sengen uden store anstrengelser.

Borde med hæve-sænke-funktion er også gode at have til rådighed, når man har en funktionsnedsættelse. Med sådan et bord kan man nemlig indstille det lige præcis, så det passer til ens behov, og enkelte har endda en funktion, der gør det muligt at hæve bordpladen, så den er skrå. Dette er ikke helt lige så anstrengende for ryggen, som når man sidder ved et vandret bord, hvorfor det kan være en stor hjælp.

Støtte til ryggen

Har du problemer med ryggen, så er du langt fra den eneste, og netop derfor findes der rigtig mange forskellige former for hjælpemidler med det vigtige formål at forhindre og forebygge problemer med ryggen. Ofte kan en lændepude være en rigtig god hjælp i sig selv – sådan en kan man have i bilen eller på sin kontorstol, så man kan sidde behageligt både på vej til og fra arbejdet og i løbet af dagen. En siddepude med memory foam kan også være praktisk, hvis man ønsker at sidde bedre, men ikke har lyst til eller behov for at have en pude i ryggen.

Der findes ingen opskrift på, hvilken type pude der er bedst, når man er ude efter støtte til ryggen, så den bedste måde at finde ud af, hvad der passer til ens behov, er ved at prøve sig frem. En form for pude til ens kontorstol kan dog være et godt sted at starte, da det oftest er her, man tilbringer store dele af sin dag.

Del artiklen

Comments are closed.