Håndværkerfradrag, der også går under navnet Servicefradrag blev indført tilbage i 2011. Det medfører, at du ved hyring af en håndværker eller servicearbejder kan trække deres løn fra i skat. Det primære formål med håndværkerfradraget var og er at komme sort arbejde til livs, så private forbrugere i stedet giver deres opgaver til registrerede håndværkere og servicemedarbejdere, så flere kan komme i job.

Derudover kan det også tænkes, at bevidstheden om muligheden for håndværkerfradrag giver flere private lyst til at sætte gang i de renoveringsprojekter, de har gået og drømt om.

Men det kræver selvfølgelig, at man husker at undersøge muligheden for fradrag og udnytter denne mulighed. Har du husket det?

Tjek først betingelserne for at få håndværkerfradrag

Siden 2011 har betingelserne og de specifikke rater for håndværker-/servicefradraget af flere omgange ændret sig på flere punkter. Derfor kan det være nødvendigt at tjekke fra år til år, hvor stort et fradrag du nu er berettiget.

Har du brug mere uddybende information? Eller Har du styr på håndværkerfradraget? Bliv helt sikker.

Du kan få 18.000 kroner i fradrag pr. år

Det er selvfølgelig væsentligt at vide, hvor meget du kan trække fra for de håndværkerydelser og/eller serviceydelser, du får udført.

På et år kan du få et samlet maksimalt fradrag på op til 18.000 kr. 6.000 for serviceydelser som fx rengøring og børnepasning, og 12.000 for håndværksydelser. Igen skal det bemærkes, at du ikke får fradrag for materialer til arbejdet, kun for arbejdslønnen. Fradraget gælder for én person, som skal være over 18 år.

I gennemsnit kan du gå ud fra, at du sparer knap 30 procent med håndværkerfradraget, så det er klart værd at huske at udnytte.

Hvilke opgaver kan du få fradrag for?

Overordnet er fradraget delt op i serviceydelser og håndværkerydelser. Under serviceydelser hører i 2018 børnepasning, vinduespudsning, havearbejde og rengøring, mens der under håndværkerydelser hører udvendigt malerarbejde, isolering af tag, ydervægge og gulv, reparation af skorsten, udskiftning af vinduer og glasdøre, afmontering af brændeovn, installation af varmestyring, installation, reparation og udskiftning af solfanger, gasfyr og varmeanlæg, installation af ventilation, installation af afløb og dræn, tilslutning af bredbånd samt installation af tyverialarm. Altså en lang liste, men som man bør tjekke efter for at afklare præcist, hvad de enkelte ydelser indebærer og ikke mindst ikke indebærer.

Du skal opfylde disse krav

Der er en række betingelser, som du må overholde for at være berettiget til håndværkerfradrag og servicefradrag. For at kunne benytte fradraget, skal håndværkeren eller servicemedarbejderen være momsregisteret, regningen skal være betalt elektronisk, du må ikke have fået anden offentlig støtte til arbejdet, og du skal bo i den bolig, hvor arbejdet udføres.

Hold dig opdateret på håndværkerfradraget

Husk, at denne artikel ikke går detaljerne i betingelserne og de specifikke fradragsberettigede ydelser igennem, og husk at det fradragsberettigede beløb på 18.000 kr. pr. person pr. år kan ændre sig efter 2018. Derfor, hold dig løbende opdateret på rettigheder og betingelser. Du kan blandt andet læse mere inde ved skat.

Vi håber, at denne artikel alligevel har hjulpet til at give et overordnet overblik.

Del artiklen

Comments are closed.